Міняємо молодість на досвід

01.09.2009
Міняємо молодість на досвід

У «Динамо» Андрій Шевченко знову виступатиме під номером 7. (Фото Рейтер.)

Те, про що так багато говорили, таки збулося: Андрій Шевченко повернувся до київського «Динамо», яке він залишив десять років тому. У неділю його з радістю представили журналістам президент Ігор Суркіс і тренер Валерій Газзаєв. «Мені б хотілося залишитися у пам’яті вболівальників бомбардиром, а не ветераном, котрий більшу частину ігрового часу просиджує на лавці», — так прокоментував причину повернення до України сам форвард, позбавлений ігрової практики в «Челсі».

Із «Динамо» Шева підписав повноцінний контракт на два роки з можливістю подовження ще на рік. Улюблений Андріїв сьомий номер у команді якраз був незайнятий: півзахисник Карлос Корреа нещодавно вирушив до Бразилії, де виступатиме на правах оренди. В нападі «Динамо» стало ще вільніше, коли керівники клубу віддали іншого бразильця, Гільєрме, в річну оренду до московського ЦСКА (тамтешній «чарівник м’яча» Вагнер Лав поїхав на рік додому — в оренду в «Палмейрас» — через сімейні обставини).

Попри прогнози, капітаном у «Динамо» Шевченко поки не став. «У нас уже є діючий капітан команди — Мілевський. Шевченко ж буде неформальним лідером», — сказав на презентації Газзаєв, викликавши аплодисменти присутніх.

У свою чергу Суркіс–молодший пообіцяв створити в Києві для примхливої дружини Шевченка Крістен Пазік «не гірші умови, ніж у Лондоні». Втім, схоже, американка на «ПМЖ» до України не збирається. Принаймні Шева повідомив в інтерв’ю журналістам, що надалі мешкатиме «на кілька міст».

Натомість майже одночасно з Шевою відбувся трансфер у зворотньому напрямку — від нас у Західну Європу. Захисник донецького «Шахтаря» Дмитро Чигринський позавчора прилетів до Барселони, де пройшов медобстеження і підписав п’ятирічний контракт із володарями Кубка чемпіонів. Учора його вже представили каталонській публіці як нового гравця «Барси».

Сума Дмитрового трансферу склала 25 млн. євро. «Не думайте, що ми переплатили: як тільки цей хлопець заграє, ви зрозумієте, що ми правильно вклали гроші», — так оцінив перехід головний тренер іспанців Жозеп Гвардіола. Відповідно, Чигріньйо став найдорожчим гравцем, проданим з українського чемпіонату. Свого часу Шеву в «Мілан» віддали теж за 25 мільйонів, але доларів.