Дві П’ятниці на тиждень

Дві П’ятниці на тиждень

Грошові преміальні, якими Міжнародна федерація легкої атлетики приваблювала елітних спортсменів на змагання «Золотої ліги», з часом втратили свій блиск. Атлети стали значно більше заробляти на рекламі, й нині одного мільйона доларів на переможців усіх шести етапів явно замало. До того ж виграти всі турніри складно — це можливо, якщо немає гідної конкуренції, а передчасне витрачання сил призводить до невдач на інших стартах.

ФУТБОЛ

ФУТБОЛ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

32 роки й одна перемога

32 роки й одна перемога

Перетнувши фінішну лінію на «Нюрнбургринзі», 32–річний Марк Уеббер радісно верещав «Єс–єс–єс–єс–єс!!!» і розмахував руками — ну просто як дитина. Ще б пак, австралійцеві знадобилося аж 130 етапів, щоб виграти свій перший Гран–прі в житті. Днем раніше, в суботу, Уеббер у кваліфікації здобув ще й першу у «формулічній» кар’єрі «поул–позишн». Попри це, недільна гонка складалася для нього не найкращим чином: уже на старті Марк зіткнувся колесами з болідом Рубенса Баррікелло, і саме бразилець вийшов відтак на перше місце. Розглянувши невдовзі цей епізод, стюарди оштрафували Уеббера додатковим проїздом по піт–лейн. Проте навіть таке покарання австралійський пілот обернув собі на користь. Тим більше, слідом за ним фінішував партнер по «Ред булл» Себастьян Феттель — «Червоні бики» оформили третій переможний «дубль» у сезоні і помітно скоротили відставання від «Брауна» як у Кубку конструкторів, так і в особистому заліку.

Іван і Степан — найсильніші «звірі» світу

Іван і Степан — найсильніші «звірі» світу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Іван Катань та Степан Козак народилися в Україні. Перший — у 1901 році, в Чернівцях, другий — у 1915–му, місце народження не відоме. Обидва ще в малому віці разом із батьками виїхали на чужину, до Канади. Обидва згодом змінили імена. Іван став називатися Джоном, Степан — Стівом. Але найбільше їх об’єднує інший факт: обидва у 1930–50–х роках були серед найсильніших борців–реслерів західного світу. Катань двічі вигравав звання чемпіона Британської імперії, Козак кілька разів здобував інші чемпіонські титули.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Зараховано», але з натяжкою

«Зараховано», але з натяжкою

Підсумковий результат наших студентів на ХХV Літній універсіаді можна розцінювати двозначно. З одного боку, в порівнянні з Іграми–2007 у командному заліку вони хоч і опустилися на три сходинки, але пропустили вперед тільки визнаних лідерів світового спорту — збірні Китаю, Росії та США. З іншого боку, Україна посилає на універсіади в основному справжніх професіоналів, а не просто спортсменів–спудеїв, і з таким підходом у новому столітті наші зазвичай отримували на десяток–півтора нагород більше, ніж узяли в Белграді (31 медаль). Скромніший ужинок українці мали тільки в 1990–х, коли програма змагань нараховувала не 15 видів спорту, а 10—12.

Обмін люб’язностями

Обмін люб’язностями

Хоча «Велика петля» і вважається французькою гонкою, за своєю суттю вона давно є інтернаціональною: участь у багатоденці беруть велосипедисти з усього світу, а заїзди до сусідніх країн уже стали доброю традицією. У другій половині минулого тижня «Тур» без зайвої скромності помандрував схилами Піренейських гір в Іспанії й Андоррі, повернувся до Франції, а незабаром завітає і до Швейцарії.

«СаШотрус» силою 5 балів

«СаШотрус» силою 5 балів

У суботньому поєдинку в Сумах, який дав старт новому футбольному сезону в Україні, було одразу кілька «вперше». Уперше одним із претендентів на Суперкубок був не донецький «Шахтар». Уперше у фіналі виступала «Ворскла». Уперше матч такого рівня приймало місто, що не має свого клубу у вищих лігах, зате має чудовий стадіон. А ще свій перший трофей в Україні здобув Валерій Газзаєв — новий тренер київського «Динамо».

Всі статті рубрики