«ДРастє, ми визволителі»

«ДРастє, ми визволителі»

«УМ» недавно писала про словесні громи та блискавки, що їх метали депутати Донецької облради в бік так званих «фашистів». Під гарячу руку тоді насамперед потрапили тутешні молодики з організації «Патріот України», які організували факельну ходу до річниці бою під Крутами. Проте ніхто з донецьких депутатів жодним словом не прохопився про діячів іншого штибу, які ось уже кілька років поспіль публічно намаються «визволити» Донбас з–під «окупації» Україною. Тому активісти руху «Донецька Республіка» на своєму звичному місці — на центральній площі імені Леніна — знову провели акцію «Звільнення Донбасу від української окупації». Цинізм ситуації ще й в тому, що тепер «визволителі» приурочили цей захід до... Дня Перемоги, 9 травня.

Борг під борг

Борг під борг

Міжнародний валютний фонд таки вирішив виділити Україні другий транш кредиту за програмою співробітництва «стенд–бай». Його розмір — 2,8 млрд. доларів. Відповідне рішення затвердила рада директорів фонду. Таким чином, загальна виплачена сума у рамках програми становить 7,3 млрд. дол.

Приречені на виживання

Приречені на виживання

Працівники газових господарств, які сьогодні вийдуть під стіни Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), вимагають якщо не негайного перегляду тарифів, то хоча б встановлення чіткого, оперативного й прозорого порядку їх регулювання залежно від об’єктивних економічних чинників, а також виконання низки урядових рішень, які нині саботуються чиновниками середньої ланки. В іншому разі протестувальники пророкують по країні техногенні катастрофи й обіцяють відключати газопостачання скрізь, де існує загроза безпеці людей, а це — понад дві третини території України. Завтра кількатисячний мітинг відбудеться під Кабінетом Міністрів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Важке політичне похмілля

Важке політичне похмілля

У Верховній Раді вчора виставляли горілку. Але марно нардепи, прийшовши в сесійну залу після місяця безперервних святкувань і уздрівши на почесному місці пляшку оковитої, сподівалися, що їм наливатимуть. Півлітра була призначена для «опохмелу» конкретній людині — міністру внутрішніх справ. Про що свідчили міліцейський кашкет і окуляри, які увінчували пляшку, та численні плакати на кшталт «Юра, похмелись!», «МВС — не витверезник», «Луценко — важке похмілля для країни», «Ці вуста нічого не пили?», «П’яний міліціонер — злочинець», «Пияк–міністр — ганьба для країни» тощо.
Та вправлянням у дотепності Партія регіонів, яка порозвішувала ці гасла, не обмежилася. «Регіонали» вже зранку заблокували президію ВР, нібито вимагаючи розглянути питання про відставку «пияка»–міністра. Хоча, як оголосив спікер парламенту Володимир Литвин іще зранку на погоджувальній раді, Юрій Луценко сам написав заяву про відставку й попросив ВР невідкладно її розглянути. На думку Литвина й багатьох інших представників коаліції, насправді «Регіонам» потрібно одне — аби парламент не працював, щоб Президент мав підставу його розпустити. Відправляти скандального міністра у відставку коаліції ніяк не можна, адже тоді Луценкова «Народна самооборона» буде змушена з почуття протесту вийти з більшості, якої й так де–факто майже не існує.

Всі статті рубрики