НОВИНИ ПЛЮС

13.05.2009

Антикризова програма уряду

Кабінет Міністрів врахував більшість пропозицій опозиції до антикризової програми і пропонує депутатам розглянути дане питання наступного пленарного тижня. Про це вчора сказав перший віце–прем’єр Олександр Турчинов на засіданні погоджувальної ради ВР, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

9 Травня Ющенко й Тимошенко святкували разом

Президент Віктор Ющенко брав участь у заходах із нагоди Дня Перемоги в Києві разом із родиною та Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко. Вони були присутні на церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави, пройшли урочистим маршем по Хрещатику з ветеранами. Також Президент звернувся до учасників мітингу на майдані Незалежності.

Разом із керівниками держави на офіційному заході нарешті з’явився глава Київської міськдержадміністрації Леонід Черновецький, котрий вийшов із відпустки після тривалого «лікування» в Ізраїлі.

Справа про отруєння Ющенка

Учора Віктор Ющенко ще раз дав свідчення у справі про своє отруєння у головному слідчому управлінні Генпрокуратури. Про це повідомила прес–служба глави держави.

Президент вимагає прозорості в бюджетній сфері

Президент зобов’язав Кабінет Міністрів відкрити інформацію про ситуацію в бюджетній сфері. За словами заступника глави секретаріату Президента Олександра Шлапака, Віктор Ющенко доручив уряду «у конкретних формах і конкретний термін подавати інформацію йому й інформувати громадськість щодо ситуації з державними фінансами». Він поскаржився, що наразі урядовці реагують «формальними відписками».

БЮТівці пішли з Тернопільської облради

Блок Юлії Тимошенко остаточно відмовився від 12 депутатських місць у Тернопільській обласній раді. Про це повідомила голова тервиборчкому Наталія Чуйко. «12 БЮТівців, перші у списку блоку, яких ми включили до числа депутатів, написали заяви про припинення повноважень. Аналогічно вчинила і наступна дюжина БЮТівців, поки список не вичерпав себе», — цитують Чуйко «Українські новини». Тепер до Тернопільської ради входить 108 депутатів зі 120 можливих.

Кучма не хоче повертатися в політику

Екс–Президент Леонід Кучма не має наміру балотуватися до парламенту на наступних виборах і, швидше за все, не піде на президентські вибори. Коментуючи в інтерв’ю журналу «Фокус» свою участь у презентації громадського руху «Нова Україна», очолюваного Володимиром Семиноженком, Кучма сказав, що ця організація «може і повинна» піти на парламентські вибори, але без нього, бо «ще не вистачало під тим куполом сидіти».

Про участь у президентських виборах Кучма «говорить ухильно, в дусі «скоріше ні, ніж так». «Скільки бруду на мене вилили, яке полювання на відьом розпочалося після 2004 року! Ви уявляєте, яка каша завариться, якщо я вирішу піти на президентські вибори, скільки помиїв буде знову вилито?» — каже колишній глава держави.