Одразу налякати

Одразу налякати

У День Перемоги і День Європи, 9 травня, у футбольної серії А в Італії з’явився серйозний конкурент — стартувала багатоденна велогонка професіоналів «Джиро д’Італія». Разом із французькою «Тур де Франс» та іспанською «Вуельтою» вона входить до елітної когорти трьох найпрестижніших. Цієї весни «Джиро» святкує соту річницю заснування. Утім дві перерви на Першу й Другу світові війни призвели до того, що нині ці щорічні перегони відбуваються в Італії 92–й раз.

Бравим «Браунам» можуть завадити лише «Червоні бики»

Бравим «Браунам» можуть завадити лише «Червоні бики»

Знавці кажуть, що «по–справжньому» чемпіонат «Формули–1» починається лише в Європі — мовляв, на австралійських і азіатських автодромах команди тільки входять у сезон, звикають до нових вимог регламенту. До того ж цього року два з чотирьох етапів були зіпсовані зливами. Тож саме на п’ятий Гран–прі — іспанський — покладали значні надії в сенсі поліпшення якостей болідів одразу кількох команд, котрі на початку чемпіонату несподівано опинилися серед аутсайдерів. Утім сподівання фанів «Макларена», «Феррарі» і Ко виявилися марними: навіть після технічних доопрацювань лідери минулого року не змогли втрутитися в суперечку лідерів нинішніх. Схоже, сезон–2009 пройде під знаком тотального домінування «Брауна» і, значно меншою мірою,«Ред булла». Принаймні в Барселоні «стайня» Росса Брауна відзначилася вже другим переможним дублем, а очільник загального заліку Дженсон Баттон здобув четверту перемогу в п’яти гонках. Третю–четверту сходинки окупували «Червоні бики» з австрійською реєстрацією.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Червона машина» спрацювала

«Червона машина» спрацювала

Цього матчу очікували з самого старту турніру. Саме принципове протистояння родоначальників хокею, канадців, із найкращими учнями, росіянами, стало родзинкою останніх світових форумів. Поновилося воно з 2007 року, коли хлопці з Країни Кленового Листя «мали нахабність» тріумфувати в Москві. Господарі тоді обмежилися бронзовими медалями. Торік Росія відповіла супернику такою ж «чемністю», вигравши чемпіонат у Квебеку й Галіфаксі, причому у фіналі здобула вольову перемогу над канадцями. На «мундіалі» у Швейцарії, який завершився минулої неділі, ніхто з конкурентів не наважився зіпсувати це свято гри — фаворити зустрілися у вирішальному двобої.

Обмін статусами

Обмін статусами

Регламент української суперліги, яка проводить чемпіонат під егідою національної федерації, дозволяє дозаявляти гравців практично впродовж усього турніру. Через це склади команд і, відповідно, їхні завдання на сезон можуть кардинально мінятися. Так, скажімо, якби переможці минулого змагання у вищій лізі — донецькі «леви» — з такою ж заявкою прийшли до елітного дивізіону, про медалі їм годі було б і мріяти. Утім, змінивши склад у міжсезоння ледь не на сто відсотків, колектив зі столиці Донбасу тепер значиться серед претендентів на «золото» суперліги.

Наші люди у Стамбулі

Наші люди у Стамбулі

От який у нас сильний чемпіонат: динамівці стали чемпіонами України, але в суперечці вітчизняних клубів на міжнародній арені не змогли подужати «Шахтар». Після бойової нічиєї у Києві суперники спільними зусиллями створили захоплюючий трилер на РСК «Олімпійський» у повторному півфінальному поєдинку Кубка УЄФА. Як підсумок, «гірники» тепер приглядаються до стамбульської арени «Шюкру Сараджоглу», де зіграють у фіналі, киянам же можна зосередитись винятково на вітчизняному кубку. Саме в його розіграші наші гранди сьогодні — вже втретє за два тижні — зустрінуться в очному двобої. Цікаво, що й тут буде лише півфінал.

Чортова дюжина не лякає

Чортова дюжина не лякає

У Києві недовго сумували з приводу втрати путівки до фіналу Кубка УЄФА: уже за три дні тут святкували повернення титулу чемпіонів країни. Динамівці, як і передбачалося, переграли в матчі 27–го туру «Таврію» й на очах 12 тисяч уболівальників здобули своє 13–те звання найсильнішого клубу України. До речі, рівно стільки ж разів «синьо–білі» ставали й чемпіонами Радянського Союзу.

Всі статті рубрики