ХРОНІКА

13.05.2009

Дзюдо

На турнірі серії Гран–прі в Тунісі українці здобули п’ять медалей. Другі місця посіли Сергій Дребот (вагова категорія — до 66 кг), Валентин Греков (90 кг) і Марина Прокоф’єва (понад 78 кг), а третіми стали Гевор Геворкян (66 кг) і Анастасія Матросова (78 кг).

Легка атлетика

На турнірі серії Гран–прі в Осаці (Японія) українці завоювали дві срібні нагороди. Відзначилися наші кримські метальники списа — Віра Ребрик у жінок (62,26 м) і Роман Авраменко серед чоловіків (77,68 м).

На змаганнях багатоборок в Італії Ганна Мельниченко з Полтавщини посіла друге місце, набравши 6077 очок і поступившись лише британці Джессіці Енніс (6587).

Фехтування

Українська шаблістка Ольга Жовнір стала бронзовою призеркою етапу Кубка світу, що завершився в бельгійському Генті. У півфіналі 19–річна олімпійська чемпіонка поступилася німкені Буйдосо з рахунком уколів 11:15. Ще одна наша співвітчизниця, Ніна Козлова, програла у чвертьфіналі росіянці Дяченко — 13:15.

Теніс

У першому колі турніру WTA категорії «прем’єр» у Мадриді (ґрунт, сумарні призові для чоловіків і жінок — 4,5 млн. дол.) українки Катерина й Олена Бондаренко на супертайбрейку обіграли пару Аманмурадова/Танасугарн (Узбекистан/Таїланд) — 3:6, 6:1, 10:6.

* * *

Дінара Сафіна першою з російських гравців змогла виграти офіційний турнір у статусі першої ракетки світу. У Римі (призові —
2 млн. доларів) вона у фіналі пере
грала свою співвітчизницю Кузнєцову (7) — 6:3, 6:2.

Бокс

Українець Віталій Русаль програв бій за звання чемпіона Європи у важкій вазі (до 91,7 кг) чинному володареві титулу, британцеві Марко Хуку, технічним нокаутом. Наприкінці п’ятого раунду поєдинку, що відбувався в німецькому Бамберзі, боксер компанії K2 East Promotions побував у нокдауні. Після цього Русаль не зміг стримувати атаки Хука, й рефері зупинив двобій.

* * *

Ісмаїл Сіллах із Маріуполя здобув восьму поспіль перемогу на професіональному ринзі. Минулої суботи темношкірий українець нокаутував у шостому раунді канадця Девіда Уїттома.

Нагадаємо, що торік Сіллах залишив любительський бокс, оскільки вдруге був спійманий на вживанні допінгу й не зміг поїхати на Олімпіаду до Пекіна. Дискваліфікація ж аматорської федерації на професіоналів не розповсюджується.

Євро–2012

Учора в Бухаресті почалося засідання виконкому УЄФА, яке визначить міста–господарі чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Очікується, що від Польщі й України виберуть по чотири міста. Офіційно рішення стосовно цього має бути оприлюднено сьогодні.