Мажору «світять» ґрати

Мажору «світять» ґрати

Поки що кримські правоохоронці, точніше, місцеве слідче управління Головного управління МВС, на вірному шляху: позавчора його співробітники об’єднали в одне провадження дві кримінальні справи стосовно Віталія Файнгольда, сина депутата Сімферопольської міськради від партії «Союз» і одного з найзаможніших людей півострова. Тобто тепер до офіційного звинувачення молодика в порушенні правил безпеки дорожнього руху додалося ще й хуліган­ство, причому з застосуванням спецзасобів. Отож щодо Файнгольда–молодшого було обрано запобіжний захід — підписку про невиїзд, повідомив відділ зв’язків із громадськістю кримської міліції.

Комуністів — на смітник!

Комуністів — на смітник!

Учора голова Львівської облради Мирослав Сеник таки підписав звернення обласних депутатів «Про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні». Рішення ухвалили на сесії 10 квіт­ня. Відтак обранці Львівщини звернулися до Президента та Верховної Ради, аби ті підтримали законодавчу ініціативу галичан щодо проекту антикомуністичного закону. Депутати вимагають ввести кримінальну відповідальність за публічне заперечення Голодомору й просять дати «політико–історичну та гуманітарно–правову оцінку діяльності КПРС і Компартії УРСР». І навіть оцінити нинішніх ідеологічних спадкоємців комуністів, встановивши їхню відповідальність за антиукраїнську діяльність.

Писанка від Оранти

Писанка від Оранти

Повчитися вимальовувати писанки в самих Митрополичих палатах Київської Софії столичним дітлахам випадає не так часто. А точніше, вперше. До Чистого четверга тут під час святково–просвітницького дійства «Українська писанка» діятимуть майстер–класи, а виставка стародавніх і сучасних писанок з усіх куточків України триватиме до 21 квітня. На відкритті виставки побувала дружина Президента Катерина Ющенко з дітьми. «Це ідея Віктора Ющенка — поблизу Софії Київської за тиждень до Великодня влаштувати не просто виставку, а й майстер–класи з писанкарства, — розповідає один з організаторів дійства Олексій Хетчиков. — А реалізувати цю ідею допомогло Міністерство культури».

Готуймося до Великодня

Готуймося до Великодня

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чистий четвер. Пік приготувань до Великодня випадає на четвер цього тижня. На світанку цього дня звичай велить помитися біля криниці або річки. До четверга оселя має бути прибрана, чиста. Цього дня слід пекти паски, а хто не встигне — пектиме вже в суботу, адже в п’ятницю традиція забороняє пекти хліб. У четвер годиться писати писанки. Увечері в церкві відправляють «Страсті», згадують муки, які терпів Христос.

Паски помокнуть

Паски помокнуть

Із Великоднем здавна пов’язано чимало народних прикмет. Деякі з них справджуються й по сьогоднішній день. Так, останній тиждень перед Великоднем, за народними повір’ями, завжди прохолодний. І справді, цього тижня українців проймали справжні дрижаки. А от погоду на Великдень угадати зась! За народними прикметами, якщо на Великдень буде сонячна погода, то це віщує тепле літо. Якщо на другий день Великодня ясна погода — літо буде мокрим, якщо хмарна — сухим. А ось мороз або грім у перший день Пасхи віщують гарний урожай льону.

Чим би «діти» не «бавилися»…

Чим би «діти» не «бавилися»…

Про інцидент, який стався в одній із загальноосвітніх шкіл міста Костянтинівка, певний час розповідали дуже обережно. Всім відомо було тільки те, що побитий учнями учитель музики опинився в лікарні з травмами. У міськвідділі міліції підтвердили факт бійки у класі школи, але до закінчення слідства утримувалися від коментарів.

Підземна «прем’єра»

Підземна «прем’єра»

Відкриття «сезону» шахтарських страйків проти затримки виплат заробітної плати, про що попереджали лідери гірняцьких профспілок, не забарилося. Своєрідна підземна «прем’єра» відбулася у виробках шахти «Чайкіно» в Макіївці, де після закінчення зміни гірники відмовилися підніматися на поверхню до повного погашення їм заборгованості із зарплати. Усього у підземній акції протесту беруть участь 11 прохідників, які втомилися чекати виплати заробітку вже більше трьох місяців.

Всі статті рубрики