Ракетний удар Президента

Ракетний удар Президента

Учора Президент Віктор Ющен­ко здійснив робочу поїздку до Хмельницької області, де побував на військовому полігоні 19–ї ракетної бригади Збройних сил України. Глава держави був присутній на тактично–стройових заняттях із підготовки й умовного завдання ракетного удару реактивними системами залпового вогню «Ураган» і «Смерч». У пуску зброї були задіяні 11 одиниць бойової техніки. Віктор Ющенко спостерігав за діями підрозділів спеціального призначення сухопутних військ, що включали десантування, захоплення терористів, знешкодження диверсантів.

Я тебе породила, я тебе і...

Я тебе породила, я тебе і...

Торік Львів сколихнула жахлива звістка, мовляв, мати заморила свою доньку, хвору на дитячий церебральний параліч. Слідство закінчилося лише нинішнього березня, розповів «УМ» прокурор Львова Андрій Палюх. Кримінальну справу порушили лише проти горе–матері. Щодо решти фігурантів — соціальних працівників різних профілів, котрі фактично «прогледіли» можливу біду, — проводиться службове розслідування, адже вони формально поставилися до своїх обов’язків і не запобігли смерті дитини. Водночас, як уточнив пан Палюх, справа не проста, адже смерть дитини було спричинено не лише материнською недбалістю при догляді хворої на ДЦП дитини, а й різними хронічними захворюваннями.

Усі на дачу!

Усі на дачу!

Ці вихідні просто змушують узятися за граблі. Нарешті закінчився багатий на дощі березень, і небесна канцелярія має ласку до дачників, городників та любителів відпочити на природі. В «Укргідрометцентрі» були рекордно стислими. «Погода буде гарною і без змін», — сказала кореспонденту «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів Людмила Савченко.

Їдемо зі смаком

Їдемо зі смаком

Відтепер пасажирам поїзда № 6/5 «Київ—Москва» не доведеться купувати пиріжки у бабусь на перонах. Південно–Західна залізниця запроваджує «експеримент із забезпечення пасажирів харчуванням та напоями». Так, з 5 квітня пасажири у вагонах купейних, СВ потяга «Київ—Москва» матимуть можливість придбати «ланч–бокс». «УМ» поцікавилася в «Укрзалізниці» про нову послугу, та тут, схоже, ще самі не знають, чим годуватимуть клієнтів. «Ніхто не готуватиме солянку, але це буде не лише сухий пайок, — розповіли «УМ» у прес–службі. — У меню ввійде сир і ковбаска, джем, булочка...».

За борг — на бігборд!

За борг — на бігборд!

Відтепер на вулицях обласного центру можна побачити бігборди з дуже незвичним змістом. Замість комерційної, політичної чи соціальної реклами на них почали вивішувати... списки прізвищ мешканців міста, які найбільше заборгували за тепло та електроенергію, включно з їхніми адресами та сумами боргу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Невловима банда «Чорна кішка»?

Невловима банда «Чорна кішка»?

Позавчора ввечері двоє невідомих напали на інкасаторів, які вийшли з відділення «Ощадбанку» по вулиці Клапцова, 3. Цей злочин, най­імовірніше, було добре сплановано, оскільки бандити приїхали на місце розбою раніше за банківських держохоронців і чекали у власній автівці, поки ті з грошима вийдуть на вулицю. На користь цієї версії говорить і те, що згадане відділення було останньою точкою маршруту інкасаторської бригади. За словами співробітників міліції, нападники відкрили стрілянину, вийшовши з «дев’ятки». Один охоронець устиг вийняти пістолет, але, як і його напарник поруч, «підкошений» упав на землю. Третій інкасатор спробував сховатися за дверима банку, але не встиг — бандитська куля наздогнала його на порозі відділення. Під обстріл потрапила також 23–річна дівчина, яка проходила в ту мить повз відділення банку. З важким пораненням і великою втратою крові її доправили до лікарні швидкої допомоги.

Японські кросівки в степах України

Японські кросівки в степах України

Про те, що Ілля Чичкан, київський художник, який останнім часом здебільшого малює мавп, представлятиме Україну на 53–й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва, пліткували давно. Учора керівники PinchukArtCentre офіційно заявили: так, Україну на бієнале у Венеції представлятиме PinchukArtCentre, а Комісар Українського павільйону Пітер Дорошенко обрав художників — Іллю Чичкана (Україна) і Міхаро Ясухіро(Японія), третім «великим українцем» у Венеції буде Віталій Кличко — не лякайтесь, у ролі... куратора. (Недарма Віктор Пінчук їздив на останній бій Кличка). Гра в бісер? Гра з брендами? Пітер Дорошенко доволі розпливчасто говорить, чому таке дивне поєднання титулованих персон експозиції і що саме побачать вершки світового арт–ринку в Палаццо Поподопулі, який утретє поспіль орендує Віктор Пінчук у Венеції?

Всі статті рубрики