Поки «Космос» рушає в президенти,

Поки «Космос» рушає в президенти,

У час, коли неприязнь до нього сягає піку, столичний мер Леонід Черновецький уперше оголосив, що має намір брати участь у президентських виборах 2010 року. Раніше таку можливість передбачали інші політики й політологи, а вчора на прес–конференції офіційну заяву у своєму стилі зробив сам градоначальник: «Я обов’язково буду брати участь у президентській кампанії. Чи виграю я вибори — це залежить від Господа Бога, і більше ні від кого».

Дорогі колеса, високі крісла

Дорогі колеса, високі крісла

За кермом дорогого автомобіля «Ламборджині» з італійськими номерами, який тиждень тому потрапив в аварію неподалік Ужгорода, перебував син голови Конституційного Суду Андрія Стрижака, якого теж звати Андрієм. Сама ж спортивна «тачка» належить футболістові італійського «Мілана» Кахаберу Каладзе, який свого часу виступав за київське «Динамо».

Мороза охмурив «балетмейстер»

Мороза охмурив «балетмейстер»

Поки ті політичні сили, яким пощастило на парламентських виборах пройти до Верховної Ради, залишаються на виду, про ситуацію в інших партіях широкому загалу майже нічого не відомо. Звісно, події у, наприклад, партіях Радикального прориву або «Авангард» навряд чи будь–коли цікавили когось, окрім їхніх членів. Але непомітними для громадськості стали й такі колись потужні партійні монстри, як НДП або СДПУ(о). Соціалістична партія Олександра Мороза, який колись скромно іменував себе моральним авторитетом нації, а свою силу — «єдиною справжньою опозицією режиму Кучми», після переходу в «антикризовий» союз із Партією регіонів і комуністами також опинилася на маргінесах і випала з народного поля зору. Та останніми днями через внутріпартійний конфлікт абревіатура СПУ знову з’явилася на сторінках преси.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Богдан Соколовський: Хай Росія рахує свої гроші, а ми зі своїми самі розберемося

Богдан Соколовський: Хай Росія рахує свої гроші, а ми зі своїми самі розберемося

Україна має у своєму активі не так і багато успішних дипломатичних та геополітичних проектів. Поспішали в НАТО — але досі не отримали навіть Плану дій щодо членства, стукали в Євросоюз — але угода про асоціацію досі перебуває на стадії проекту, а візовий режим із ЄС виглядає зовсім не спрощеним. На цьому тлі брюссель­ська конференція, яка відбулася цього тижня, виглядає проривом. Україна та Євросоюз домовилися відремонтувати українську газотранспортну систему і наростити її потужності. Навіть якщо не вчитуватися в текст декларації, підписаної в столиці Бельгії, то очевидно, що Україна виграла, — це видно по нер­вовій реакції Росії.
Уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський розповів в інтерв’ю «УМ», що проект фінансуватиметься і за рахунок донорів, і за рахунок кредитів. Раніше передбачалося, що ремонт відбудеться за спонсорські гроші, але, очевидно, корективи внесла економічна криза. Утім пан Соколовський каже, що навіть при залученні кредитів проект буде вигідним.

Всі статті рубрики