Дорогі колеса, високі крісла

27.03.2009
Дорогі колеса, високі крісла

Жовте «Ламборджині» з італійськими номерами — одна з багатьох машин затятого автолюбителя Кахи Каладзе. (Фото з сайту Drugasmuga.com.)

За кермом дорогого автомобіля «Ламборджині» з італійськими номерами, який тиждень тому потрапив в аварію неподалік Ужгорода, перебував син голови Конституційного Суду Андрія Стрижака, якого теж звати Андрієм. Сама ж спортивна «тачка» належить футболістові італійського «Мілана» Кахаберу Каладзе, який свого часу виступав за київське «Динамо».

Ця справа теоретично могла вилитися у черговий гучний скандал, адже деякі ЗМІ припускали, що престижний спорткар жовтого кольору належить Андрієві Стрижаку. Мовляв, звідки в голови КС та його нащадка гроші на таку коштовну машину? Але крапки над «і» розставив грузинський легіонер. «У середині березня я був у Києві, і в цей час на фурі з Мілана доставляли мою «Ламборджині» в Україну, — розповів «Газеті по–київськи» Каха Каладзе. — Мій близький друг — Андрій Стрижак, який живе в Ужгороді, —попросив дати покататися на автомобілі. Я відповів: «Які питання, звичайно, бери, катайся». При цьому Каха відкинув версію, ніби Стрижак–молодший мав намір купити в нього цю «тачку».

Як повідомила начальник прес–служби ДАІ Закарпат­тя Анна Трофимчук, машина не була зареєстрованою, тому на водія було складено адмінпротокол за статтею, що передбачає штраф від 170 до 255 гривень.

Зараз «Ламборджині» вартістю 235 тисяч євро перебуває в Італії — страховка має покрити суттєві пошкодження. Каладзе каже, що не засмутився, бо «головне, що люди цілі, а залізо завжди можна виправити».