ЦИТАТИ ТИЖНЯ

27.03.2009

Микола Азаров,
народний депутат від Партії регіонів
— про економічну політику влади:

— Є в древньогрецькій міфології такий цар Мідас. Відомо, що все, до чого він торкався, перетворювалося на золото. У нашої влади є здібність, що все, до чого вона торкається, перетворюється на абсолютну протилежність — не називатиму це непристойне слово.

(«Інтер»)

 

Віктор Балога,
глава секретаріату Президента
— про керманича МВС Луценка, який кличе його на допити:

— Я здивований, що й на сьогодні ця людина, як балабол, як непрофесіонал, так і не стала міністром. Це, мабуть, стоїть задача — мене втягнути у цирк. Я не хочу цирку, я в цьому не хочу брати участь.

(«1+1»)

 

Арсеній Яценюк,
екс–Голова ВР:
— про своє дитяче прізвисько:

— Ще в школі у мене була кличка «Сєня–кролик». Тому я не ображаюсь, коли мене так називають.

(«Українська правда»)

 

Борис Колесников,
заступник голови Партії регіонів
— про ставлення до нинішньої поведінки екс–Президента Леоніда Кравчука:

— Він на мене сьогодні справляє дивне враження. Розумієте, ну не можна бути у 80 років хлопчиком за викликом. Хоч би як це грубо звучало, але це так... Це виглядає навіть не смішно, а сумно. Так міняти свою орієнтацію. Він перший на пострадянському просторі демократично передав владу. Це, безумовно, його заслуга. Але, підтримуючи БЮТ, він нівелює свої заслуги перед українським суспільством.

(УНІАН)

 

Василь Костицький,
голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі
— у відповідь на провокаційне запитання, «як він ставиться до того, що в українських школах забороняють з’являтися в національному російському одязі — фофудьї» (одяг вигаданий, як і сама «заборона»):

— Я думаю, що це втручання в особисте життя. Не можна забороняти дітям носити той чи інший національний одяг. Це, безумовно, порушення їхніх прав. Такі заборони нагадують мені, як у моїй молодості забороняли людям ходити у вишиванках, звинувачуючи в українському буржуазному націоналізмі.

(чат–конференція на сайті «Кореспондент»)