У Криму «тирять» газ

У Криму «тирять» газ

Ідеться про мешканців майже всього житлового сектора (окрім приватного), а також школи, дитсадки й решту бюджетних установ більше сорока населених пунктів півострова, якими має опікуватись головний «калорійний» постачальник — орендне підприємтво «Кримтеплокомуненерго». Але його керівництво скрушно розводить руками — майже 140 відомчим котельням із 190 після довгих увіщувань ВАТ «Кримгаз» ще 11 лютого закрутив газовий вентиль. Причина банальна — тепловики не уклали договір з головною конторою — ДК «Газ України», а отже, не отримали необхідних лімітів на постачання «блакитного палива» від НАК «Нафтогаз України». Хоча, до слова, мали це зробити відразу після 24 січня, коли НКРЕ озвучила ціни на енергетичні тарифи.

Не зривай весну!

Не зривай весну!

У переході біля київського цирку стоїть бабуся і торгує кількома букетиками підсніжників. Торгівля напередодні Дня закоханих іде жваво. Цю бабусю можна асоціювати з головним ворогом природи навесні. Вона привітна, закутана в хустину, посміхається і пропонує купити букетик «всього за 15 гривень». За хвилину її товар опиниться у сумці інспекторів Міністерства охорони навколишнього середовища. Разом із працівником міліції вони підходять до старенької і відбирають квіти. Та пручається, кричить, але руку закону не зупинити — на квіточки складають протокол.

Коханням по кризі

Коханням по кризі

У День святого Ва­лентина львівські студенти–філософи гуртують університетську молодь для участі в антикризовому карнавалі. Гасло забави вічно актуальне: «не грішми, а любов’ю». Організатори маскараду — студенти філософського факультету Львівського університету, хочуть довести, що гроші за важливістю поступаються коханню, а карнавал «повинен стати альтернативою безглуздим вечіркам й об’єднати молодь Європи для співпраці.

Кінцева зупинка — несправність

Кінцева зупинка — несправність

Експерти продовжують вивчати передумови виникнення пожежі в автобусі, внаслідок якої семеро пасажирів загинули, а ще понад два десятки людей отримали травми різного ступеня важкості. Як уже повідомляла «УМ», загорання в автобусі ЛАЗ, що віз пасажирів за маршрутом «Краматорськ — Кремінна», сталося після одинадцятої ранку в четвер неподалік сіл Райгородок і Брусино Слов’янського району. За оперативними даними Головуправління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України в Донецькій області, окрім водія, в салоні перебували тридцять пасажирів. Потім цю цифру збільшили до 33, а ще пізніше — до 28. Утім одна цифра таки залишається незмінною — заживо згоріли в палаючому автобусі сім пасажирів, особи яких ще встановлюються. За попередньою інформацією, дітей серед загиблих немає.

День «громничної свічки»

День «громничної свічки»

Стрітення Господнє — одне з дванадцяти найбільших свят православ’я. Воно відзначається на 40 день після Різдва, в пам’ять про те, як Марія з Йосифом принесли семитижневого первістка Ісуса до Єрусалимського храму для посвячення Богові. Цього дня віруючі йдуть до церкви, яка єднає їх духовно з Єрусалимським храмом. Саме там понад дві тисячі років тому праведний Симеон узяв на руки Немовля, у приході Якого свого часу засумнівався.

До першої і останньої крові

До першої і останньої крові

Відомого українського дзюдоїста, призера Кубка світу Михайла Тагірова, поховали на його малій батьківщині, у місті Кременчуці, минулої середи (про жорстоке вбивство спортсмена «УМ» уже повідомляла). А в четвер правоохоронці в цьому ж місті затримали й імовірного вбивцю. Дані про особу останнього та мотиви його дій в обласному міліцейському «главку» поки що не розголошують, обіцяючи зробити це найближчими днями.

Віє не по–зимовому

Віє не по–зимовому

Після першого передвесняного тепла в Україну знову повернулась зима. Цими днями примхлива лютнева погода вже завдала чимало шкоди. У ніч на п’ятницю внаслідок ускладнення погодних умов, зокрема шквалистих поривів вітру 15—20 метрів за секунду й опадів у вигляді мокрого снігу, спрацювала автоматика захисту ліній електропередач, залишивши в темряві 48 населених пунктів у семи областях України. Як повідомили «УМ» у прес–службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, у Тернопільській області без електропостачання залишились 20 населених пунктів, у Чернівецькій — 17, в Івано–Франківській — 5, у Миколаївській та Луганській — по два населених пункти, а в Херсонській та Одеській — по одному. Зараз електропостачання відновлюють аварійні бригади Обленерго, заспокоюють рятувальники.

Тютюн для «грантожерів»

Тютюн для «грантожерів»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У сучасній економіці репутація значить не менше, ніж гроші. В умовах кризи вона взагалі має вирішальне значення. І якщо та чи інша компанія потрапляє під вогонь жорсткої (переважно проплаченої) критики з боку «професійних екологів», «борців за права людини» тощо, чекайте серйозних фінансових втрат. Тож коли податки зменшуються, а українці недоотримують зарплати і пенсії, спритні ділки від громадських організацій набивають власні кишені. Йдеться про громадських активістів, більш відомих як «грантожери».

Всі статті рубрики