Видубицький монастир — жертва Хелловіну?

Видубицький монастир — жертва Хелловіну?

Один із найстаріших київ­ських монастирів — Видубицький — став жертвою одного з новозапозичених «свят» — Хелловіну. Принаймні так пояснюють монахи пожежу, яка спалахнула в притворі Преображенської трапезної церкви монастиря вранці минулої суботи, у ніч із 31 жовтня на 1 листопада, коли в США, а тепер і в інших країнах відзначають Хелловін.

«Язикатих» від’єднали

«Язикатих» від’єднали

Складається враження, що Росії вигідно тримати питання своїх неадаптованих телеканалів відкритим. Незважаючи на те, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення неодноразово попереджала про відключення і закликала представників РФ сісти за стіл переговорів, аби владнати усі суперечності, росіяни і далі продовжують інформаційну війну. «Це абсолютно неадекватне рішення (йдеться про заборону Нацради транслювати в Україні низку неадаптованих до вітчизняного законодавства телеканалів. — Авт.). Це недовіра до своїх громадян», — вважає голова комісії з міжнаціональних відносин і свободи совісті Громадської палати РФ Микола Сванідзе.

«До мене подзвонив Президент, коли я спала!»

«До мене подзвонив Президент, коли я спала!»

Цієї неділі Президент перебував у західних регіонах України. Під час чергового спілкування з людьми у Верховині до глави держави підійшли отаман Батуринського козацького полку Микола Моринець та поет, друг відомого українського співака Назарія Яремчука Петро Олар. Вони передали листа, підписаного сестрою співака Назарія Яремчука Катериною. «У липневі дні наша хата постраждала від повені, і я написала листа до Президента, щоб він допоміг (у рідному домі Назарія у Вижниці сестра співака створила сімейний музей. — Авт.). У нас зірвало черепицю, посипалась штукатурка, — розповіла в телефонній розмові «УМ» Катерина Яремчук. — А міська влада виділила тільки шість тисяч гривень».

Фатальний удар

Фатальний удар

Ще одна дитяча «спортивна» трагедія сталася минулої суботи увечері в приміщенні Кременчуцької дитячо–юнацької спортивної школи №2. За попередніми даними, в одному зі спарингів між юними спортсменами з Дніпродзержинська та Сум після удару суперника 13–річному хлопцю з Дніпродзержинська стало зле. Організатори змагань одразу викликали «швидку», але врятувати життя медикам не вдалося — він помер.

Кіно в Ступці

Кіно в Ступці

Свій черговий творчий трофей Богдан Ступка привіз у суботу з Риму. Цього разу відзнакою, що займе своє місце в особистій колекції нагород, є статуетка римського імператора Марка Аврелія. Нею Богдан Сильвестрович був нагороджений як кращий актор фестивалю — журі відзначило його роботу у фільмі польського режисера Кшиштофа Зануссі «Серце на долоні».

Рейки б робити з таких людей!

Рейки б робити з таких людей!

29–річний уродженець міста Комсомольськ Дмитро Халаджі добре відомий далеко за межами області та України. Адже низка його силових рекордів входить до відповідних видань — всесвітньої Книги рекордів Гіннесса, Книги рекордів Росії та України. Та донецький богатир і надалі продовжує дивувати земляків своїми унікальними здібностями — цього разу він зігнув восьмиметрову залізничну рейку.

Наші п’ять копійок у Сім чудес

Наші п’ять копійок у Сім чудес

Біосферний заповідник «Асканія–Нова» на Херсонщині та національний природний парк «Подільські Товтри» висунуто номінантами до всесвітнього конкурсу «Сім чудес світу». Таку ініціативу проявила команда акції «7 чудес України» на чолі з БЮТівцем Миколою Томенком. Заявку вже подано, стверджує прес–служба «Семи чудес України».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дитячі ігри в «дорослі» машинки

Дитячі ігри в «дорослі» машинки

У Харкові — чергова скандальна дорожньо–транспортна пригода. Цього разу лихо сталося на перехресті автошляхів «Київ — Харків — Довжанський» та «Харків — Щербаківка», під час якої 17–річний син депутата обласної ради Олега Каратуманова Дмитро збив студента–другокурсника фізико–технічного факультету університету імені Каразіна Івана Гаражу. Удар автомобіля був настільки сильним, що потерпілий загинув на місті. Юний водій у шоковому стані проїхав метрів триста від місця трагедії і зупинився. Його знайшли співробітники Державтоінспекції. Увагу правоохоронців привернув зовнішній вигляд понівеченої «Ауді–А–8», у якої було вибите лобове скло і погнутий дах. Згодом «швидка» переправила Дмитра до четвертої лікарні, де, за словами адвоката Каратуманових Сергія Веприцького, він потрапив до реанімаційного відділення політравми.

Всі статті рубрики