Блокада не в парламенті, а в головах

Блокада не в парламенті, а в головах

Обіцянок не заходити в зал, поки БЮТ не розблокує президію, Яценюк учора вже не давав. Хіба що зняв піджак, пройшовши на трибуну в самій сорочці — чи то для того, щоб легше було пробиратися між блокувальниками, чи то натякаючи, що в сесійній залі роботи найближчим часом не буде. А може, Арсенієві Петровичу просто стало жарко від дискусії, яка точилася поза межами зали.
Цього разу до процесу «домовляння» лідерів фракцій підключилися і Прем’єрка Тимошенко, і голова Нацбанку Стельмах, і міністр фінансів Пинзеник. Але зняти БЮТівську «блокаду» не вдалося навіть їм, тож і ранкове, і вечірнє сесійні засідання почалися з перерви. Учора станом на 17.30, коли цей номер здавався до друку, ніхто з депутатів не міг точно спрогнозувати, чи завершаться ці консультації успішно.

«Фіаско» в ОАСКу

«Фіаско» в ОАСКу

Окружний адміністративний суд Києва вчора закрив провадження у справі про законність указу Президента, яким було розпущено Верховну Раду. Нагадаємо, що рішення цього суду було першим каменем, через який «перечепилися» дострокові вибори–2008. Клопотання щодо припинення справи подали до ОАСК представники Блоку Юлії Тимошенко, які й оскаржували законність видання указу.

Президент подарував патріарху 50 гривень

Президент подарував патріарху 50 гривень

Україна та Туреччина зацікавлені у встановленні безвізового режиму та у створенні зони вільної торгівлі між двома державами. Про це заявили президенти Віктор Ющенко та Абдулла Гюл під час спільної пресконференції, яка завершувала столичну частину візиту глави Української держави до Туреччини. МЗС обох країн уже отримали відповідні доручення для втілення у життя президентських домовленостей. Для преси президенти сказали, що задоволені рівнем економічної співпраці. Зокрема, як зазначив Віктор Ющенко, турецькі компанії активно беруть участь у підготовчих роботах в Україні до Євро­2012. Йдеться насамперед про шляхобудівельні компанії. Саме з представниками цих компаній Президент Ющенко мав зустріч у понеділок надвечір, перш ніж відбути до Стамбула. Як передає офіційний сайт Президента України, до розмови Віктора Ющенка з представниками турецького бізнесу були залучені директори компаній «Чуркова Груп», «Догуш Груп» та голова ради директорів «Фінансбанку».

Арсеній як «виручалочка»

Арсеній як «виручалочка»

Якби вибори проходили найближчої неділі, то безумовну перемогу на них святкували б Партія регіонів та Блок Юлії Тимошенко — вони набрали б 28,3% та 27,5%, відповідно. Про це свідчать результати унікального соціологічного опитування, проведеного 7—19 жовтня Центром економічних і політичних досліджень ім. Разумкова. Унікального — тому що в ході дослідження було опитано аж 10 865 громадян, що дозволило максимально зменшити похибку вибірки (вона не перевищує 1%) і якомога точніше відтворити електоральні настрої.

Хто пустив «пушку»?

Хто пустив «пушку»?

Минає два місяці від того моменту, як під гамір московських дипломатів та ЗМІ й у піку рішучій підтримці Президентом Віктором Ющенком Грузії у Верховній Раді створено слідчу комісію для перевірки фактів нібито незаконного продажу Україною зброї до Грузії. За ці два місяці політичне дітище, очолене «регіоналом» Валерієм Коновалюком, нічого не «нарило» в Україні, тож учора головний «комісар» заявив, що комісія ВР веде переговори з грузинською стороною, аби провести виїзне засідання. Коновалюк із соратниками вже у Тбілісі й Цхінвалі хоче пошукати трофейну зброю українського походження. Депутатські потуги, які чудово вкладаються в кампанію з метою скомпрометувати вище керівництво України й український військово­промисловий комплекс, розбиваються об невблаганну реальність: ніякого обмеження на торгівлю зброєю з Грузією ніхто не накладав.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики