Про етику політичної дискусії

Про етику політичної дискусії

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не буду в сотий раз дебатувати з приводу того, хто зриває домовленості та виходить зі складу демократичної коаліції. Фактом залишається те, що Блок Юлії Тимошенко зі складу парламентської коаліції не виходив. Я розумію, що нинішня політична криза серйозно впливає на людей, особливо на деяких представників пропрезидентської партії, але дуже прошу: не треба перекладати всі проблеми «із хворої голови на здорову».

Вічні питання у Вічному місті

Вічні питання у Вічному місті

Київ проводжав Президента сірою мрякою й напруженою політичною ситуацією. Цього разу з літаком було все гаразд, і Рим зустрів безхмарним небом, не по–осінньому теплим сонцем та температурою +26. Символічна погода для налагодження двосторонніх відносин. Хоча насправді історія українсько–італійських взаємин налічує вже майже 16 років, якщо вести відрахунок відтоді, як наша держава здобула незалежність. Тепер Італія є одним із найбільших торговельно–економічних партнерів України, а за останні чотири роки товарообіг між країнами зріс майже удвічі.
Водночас у політичному діалозі між Римом та Києвом затяглася пауза. До нинішнього офіційного візиту Віктора Ющенка, який відбувається на запрошення його колеги Наполітано, глава Української держави, на той час — Леонід Кучма, відвідував Італію двічі: у травні 1995–го та листопаді 2002 років. Чинний Президент за своєї каденції також приїздив до Риму: у квітні 2005–го Ющенко брав участь у церемонії поховання Папи Івана Павла ІІ. Однак тоді, зрозуміло, було не до офіційних переговорів з італійським керівництвом. Тож, як зазначають у президентській прес–службі, головним завданням цієї поїздки є поновлення практики регулярних зустрічей на вищому рівні, активізація практичних кроків в економічному та інвестиційному співробітництві.

Слуга не всім

Слуга не всім

Мабуть, надто трагічно розташувалися цієї осені зірки над головою Василя Салигіна — одного з найвпливовіших харківських «регіоналів». Кілька тижнів тому місцеві члени ПР не захотіли бачити його своїм лідером і обрали на посаду керівника обласної організації депутата Верховної Ради Дмитра Шенцева. Через деякий час таке ж безкомпромісне «ні» пану Салигіну висловили члени фракції Партії регіонів обласної ради. А позавчора більшість депутатського корпусу звільнила його ще й із посади голови обласної ради.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відтермінований удар

Відтермінований удар

Учора вранці, перед відльотом до Італії, Президент Віктор Ющенко провів консультації щодо розпуску Верховної Ради. На восьму годину до секретаріату Президента з’явилися всі, кого Банкова напередодні скликала телеграфічно: Голова парламенту, двоє його заступників, лідери п’яти фракцій. Консультації тривали близько години. Президент пояснив співрозмовникам свою позицію і підтвердив намір розпустити Раду. Появу указу можна чекати будь–якої миті.

Всі статті рубрики