НОВИНИ ПЛЮС

09.10.2008

Засідання уряду — без Тимошенко

На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів було прийнято ухвалу про забезпечення фінансування добудови першої черги Дністровської ГАЕС. Про це повідомили УНІАН в управлінні зі зв’язків зі ЗМІ секретаріату Кабміну.

Загалом, за даними управління, на засіданні уряду було прийнято близько 40 нормативно–правових актів. Зокрема, Кабмін схвалив Концепцію державної цільової програми створення в 2009—2012 роках хіміко–металургійної галузі виробництва чистого кремнію, яка дасть змогу забезпечити виробництво в Україні власного чистого кремнію та сучасних приладів для сонячної енергетики, наноелектроніки та електронної техніки. Також було затверджено державну цільову соціальну програму «Трансплантація» на період до 2012 року, виконання якої дасть змогу реформувати вітчизняну трансплантологію, розширити можливості надання спеціалізованої медичної допомоги хворим.

Уряд засідав у закритому режимі — без журналістів. Із нез’ясованих обставин на Кабміні була відсутня Юлія Тимошенко (хоча вона в цей час перебувала в Києві й на здоров’я не скаржилася). На засіданні головував перший віце–прем’єр Олександр Турчинов.

Справа Портнова

Шевченківський райсуд Києва задовольнив позов народного депутата від БЮТ Андрія Портнова до Служби безпеки України, визнавши інформацію, поширену СБУ щодо Портнова недостовірною та наклепницькою. Про це повідомила прес–служба БЮТ. У травні Служба безпеки під час висунення кандидатури депутата на посаду голови Фонду держмайна звинуватила Портнова у причетності до низки незаконних дій — тепер суд задовольнив позовні вимоги Портнова у повному обсязі.

Натомість прес–служба СБУ поширила інформацію про те, що заява Портнова не відповідає дійсності, оскільки рішення суду не вступило в законну силу. Представником СБУ у встановлений законом термін буде подано апеляційну скаргу і надано додаткові матеріали по суті справи для прийняття судом об’єктивного рішення.