Солов’їній мові — зась

Солов’їній мові — зась

Ідеться про право дітей та їхніх батьків із села Долинного на отримання освіти українською мовою. Власне, останні за сприяння районної громадської організації «Українській дім» і винесли це питання на суд медійників, а також очільників прокуратури, міліції і профільного міністерства автономії. «Смішно навіть і казати, — обурювалась на вчорашній прес–конференції мама одного з першокласників Лілія Алієва. — Уявіть, в Україні потрібно виборювати право навчатися українською мовою!».

«Зараховано»... посмертно

«Зараховано»... посмертно

Трагічний випадок стався 1 жовтня у Новоселицькій школі. На уроці фізкультури під час виконання вправ з бігу стало погано 12–річній Світлані, учениці 7–го класу. Дівчинка чомусь сама в цей день хотіла здати норматив із бігу. І зробила це добре. А ось після проходження дистанції несподівано впала і почала блювати. Лікарям, які прибули за лічені хвилини, врятувати дитину, незважаючи на застосовування ними протягом 15 хвилин усіх реанімаційних заходів, не вдалося.

За минулим — із «флешкою»

За минулим — із «флешкою»

Учора при Галузевому державному архіві Служби безпеки України розпочав роботу перший в Україні інформаційно–довідковий зал із відкритим електронним архівом. Перерізавши стрічку, керманич СБУ Валентин Наливайченко наголосив, що з відкриттям цього центру доступ до розсекречених документів з архівів СБУ значно спроститься.

Вік живи — вік учись

Вік живи — вік учись

У Ковелі, що на Волині, уже чотири роки працює єдиний в Україні університет, студентами якого є люди похилого віку. «Це університет соціальної реабілітації людей похилого віку. Це не освітній заклад, а підрозділ Ковельського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Щоб потрапити до нас, треба лише бажання і пенсійний вік. Бажання бути з нами, спілкуватися, бачити одне одного, посміхатися, радіти життю», — розповіла «УМ» завідувач відділення соціально–побутової реабілітації територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, проректор «Університету ІІІ віку» Марія Михайлівська.

Усі хочуть в Україну

Усі хочуть в Україну

Серед основних причин складної ситуації на західному кордоні в Державній прикордонній службі України називають значне зростання інтенсивності пасажиро–транспортного потоку — подекуди втричі. Пропускний пункт «Ягодин» на українсько–польському кордоні розрахований на пропуск 250 вантажівок впродовж доби, але митники й так перевищують план і оформляють понад 600 одиниць транспорту за 24 години. Попри це з польського боку кордону на в’їзді в Україну вже накопичилось понад 350 вантажівок, а довжина черги сягає сім кілометрів.

Інфляція «дістала» й пресу

Інфляція «дістала» й пресу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чотири місяці тривало протистояння Національної спілки журналістів України і «Укрпошти». Поштове відомство прагнуло підняти тарифи на свої послуги з передплати і доставки газет та журналів. У 2009 році спочатку на 60, потім на 55, а пізніше, знайшовши підтримку профспілок, — на 44 відсотки.

Отруєне молоко

Отруєне молоко

Легально китайське сухе молоко і дитяче харчування зі вмістом меламіну в Україну не ввозилося. Такі продукти не надходили на державну санітарно–епідеміологічну експертизу, тож офіційно його в країні нема, заспокоїло співгромадян Міністерство охорони здоров’я України з посиланням на інформацію відділу безпеки харчових продуктів і державних програм СЕС.

Погляд без «туману»

Погляд  без «туману»

Завтра хлопчики й дівчатка віком від 3 до 18 років, які мешкають у Києві або приїхали до столиці з інших міст, зможуть безкоштовно перевірити гостроту зору й отримати консультацію провідних спеціалістів Центру мікрохірургії ока. Офтальмологи чекатимуть маленьких пацієнтів та їхніх батьків у приміщенні магазину «Казка Нова», розташованого за адресою: Київ, вулиця Червоноармійська, 54.

Всі статті рубрики