РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.10.2008

150,5 мільйона
пасажирів перевезла «Укрзалізниця» протягом літнього періоду, що на 0,4 відсотка більше, аніж за аналогічний період минулого року. За повідомленням прес–служби, традиційно найпопулярнішим напрямком цьогоріч був кримський — на півострів перевезено три мільйони 552 тисячі пасажирів. Загалом, окрім цілорічних потягів, цього літа «Укрзалізниця» призначила додатково 44 пари літніх графікових поїздів, з яких 32 — в напрямку Автономної Республіки Крим.

 

5,5 мільйона
відпочивальників прийняв Крим із початку року, що на 1,9 відсотка менше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас, за повідомленням виконкомів і райдержадміністрацій курортних регіонів АРК, організовано в курортно–туристичних установах автономії відпочили 1 мільйон 71,3 тисячі людей, що на 0,8% більше, ніж минулого року. Нині в Криму функціонує 329 курортно–туристичних установ, які заповнені на 61,8 відсотка. Загалом, за повідомленням Міністерства курортів і туризму Криму, посадовці розраховували, що цьогоріч півострів прийме шість мільйонів відпочивальників.

 

800 тисяч
гривень, зібраних на благодійному концерті Life must go on! легендарної групи Queen у Харкові, отримає Зеленогайський будинок дитини, розташований у передмісті Харкова в смт Високий. За повідомленням організаторів концерту, Фонду Олени Франчук «АнтиСНІД», під час шоу 24 вересня лише VIP–гості переказали 775 625 гривень, а кошти на рахунки надходять і сьогодні. У Зеленогайському будинку дитини, який отримає зібрані гроші, нині перебуває 87 вихованців, 17 із яких народжені від ВІЛ–позитивних мам або мають ВІЛ–позитивний статус. Планується, що зібрані кошти витратять на капітальну реконструкцію будинку.

 

6 тисяч
порушень актів про охорону праці виявив Держгірпромнагляд у Донецькій області протягом минулого тижня на підприєм­ствах вугільної промисловості, що на 36 порушень більше, ніж за попередній тиждень. За повідомленням прес–служби Держгірпромнагляду, у зв’язку з цим, за рішенням інспекторів, припинялася робота на 237 об’єктах вугільної промисловості, а на керівників і працівників накладено 240 штрафів на суму понад 18 тисяч гривень.

 

88 довгожителів
віком більше 100 років мешкають на Вінниччині. Загалом у регіоні зареєстровано 508,5 тисячі пенсіонерів, що становить 30 відсотків від загальної кількості населення Вінниччини. При цьому пенсійних людей похилого віку налічується 382,9 тисячі. З них ветеранів, яким за 70 років, — 199,1 тисячі осіб. Ще 63,2 тисячі пенсіонерів у віці за 80 років. Більш, ніж 90 років, мають 4,5 тисячі людей. І 88 бабусь і дідусів уже відсвяткували 100–річний ювілей.

 

67 років
становить середня тривалість життя українців. При цьому чоловіки живуть приблизно 61,5 року, тоді як жінки — 73,4 року. Ці показники є значно нижчими в порівнянні з середньою тривалістю життя у країнах Східної Європи, де на чотири–п’ять років тривалість життя вища, і Західної Європи, де тривалість життя вища на 11—13 років.

 

63,1 відсотка
пошкодженого стихією житла в Тернопільській області вже відремонтовано. Станом на 26 вересня пошкодженими залишалися 509 індивідуальних житлових будинків, з яких 32 занесли до категорії «зокрема зруйновані», а 159 — до таких, що потребують капітального ремонту.

 

25 років
і більше — такий середній вік літаків, які експлуатує нині наша держава. За повідомленням міністра транспорту та зв’язку України Йосипа Вінського, лише впродовж поточного року відомство зняло з експлуатації десять компаній, які не могли підтримувати експлуатаційний стан своїх повітряних машин.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>