Ректорська перевірка

Ректорська перевірка

Освітня галузь в Україні нині переживає відчутні зміни, і її проблеми привертають дедалі більше уваги державних мужів. Так, учора в столиці ректори ВНЗ провели нараду під головуванням Президента України, де мали можливість обговорити перспективи і проблеми освітян. На думку Віктора Ющенка, тему освіти можна віднести до проблем національного розвитку й національної безпеки. Особливо в умовах, коли Україна мріє стати членом ЄС. «Ми приєдналися до Болонського процесу, — каже Президент України. — І виходимо з того, що формування єдиного освітнього поля в Європі — це один із фундаментальних напрямів інтеграції». Щодо Болонського процесу, то тут у нас є певний «рубікон» для того, щоб закінчити необхідні «внутрішні роботи». «2010 рік — це рік, де ми повинні бути абсолютно адаптовані за всіма параметрами до Болонського процесу, — каже глава держави. — Наша освіта повинна відповідати тим стандартам, якими керується весь світ».

Бульдозером по історії

Бульдозером по історії

Уперше у пам’яткоохоронній історії Львова в живописному куточку на вулиці Ярославенка, 30 незаконно знесено віллу, в якій жив і творив відомий український композитор Ярослав Ярославенко. Йому, зокрема, належить авторство оркестрової транскрипції Гімну України. Львівська громадськість одразу забила на сполох. «Позавчора я там був разом із кореспондентами і сфотографував, як екскаватор завантажує на самоскиди рештки того, що ще вчора було будинком. Вони працювали тихо, вночі», — розповів «УМ» очевидець, львівський архітектор, журналіст Юрій Волощак. Це справа рук нового власника будинку — Мельника Ростислава. За інформацією пана Юрія, він — зять одного з львівських високопосадовців. Будинок, у якому колись мешкав Ярослав Ярославенко, разом із подвір’ям займав близько 12–ти соток дуже привабливої і недешевої території. «Одна сотка тут коштує від 70 до 100 тисяч доларів, — продовжує пан Юрій. — Цей ще не зруйнований будинок коштував близько 200 тисяч доларів. А ціна ще й подвоюється, враховуючи його місцезнаходження!». Все ж львів’янам не зрозуміло, навіщо було руйнувати пам’ятку.

З них і так нічого не візьмеш!..

З них і так нічого не візьмеш!..

Міністерство палива й енергетики ліквідує Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» і передає його активи дочірній компанії «Укргазвидобування». «Я прошу внести до рішен­ня колегії об’єднати ці підприємства й передати активи «Чорноморнафтогазу» «Укргаз­видобуванню», — повідомив учора міністр палива й енергетики Юрій Продан.

З відрядження не повернулися

З відрядження не повернулися

Один із лідерів вітчизняного машинобудування — Ново­краматорський машинобудівний завод — і місто Краматорськ перебувають у жалобі, адже серед пасажирів авіалайнера «Боїнг–737», який розбився біля Пермі, були й три працівники підприємства. Адміністрація НМКЗ уже висловила співчуття сім’ям загиблих і тепер робить усе можливе, аби підтримати їх морально та матеріально.

Кому гранати? Бойові й недорого

Кому гранати? Бойові й недорого

Ще два тижні тому під час традиційного огляду закріпленого за ним лісового масиву поблизу села Шепарівці 38–річний лісник несподівано натрапив на яму, утворену зсувом зволоженого ґрунту, в якій лежали бойові гранати часів Другої світової війни. Після ретельнішого огляду мілітарного скарбу з’ясувалося, що він складається з 85 боєприпасів, які добре збереглися і можуть застосовуватися за призначенням.

СЕС страйкує, а діти труяться

СЕС страйкує, а  діти труяться

Гострий гастроентероколіт — такий попередній діагноз поставили лікарі десятьом дітям, які виховуються у дитячому садочку № 44. Буденною мовою, запалення шлунково–кишкового тракту. Проте не зрозуміла таємничість, яку створюють навколо цієї події. Зокрема, методист дошкількного закладу Ліна Денисина навідріз відмовилась давати будь–які коментарі, сказавши лише те, що садочок закритий на профілактику. Проте, як сповіщає міська рада, тут мають проводити протиепідемічні заходи, а зовсім не профілактичні.

«Іграшка» для дорослих

«Іграшка» для дорослих

Днями у Полтаві презентували так звані «тривожні» кнопки виклику охоронців, встановлені одразу у двох десятках дитячих садочків. Піонерами з упровадження новації стали ті з них, що розташовані у найбільш людних та віддалених місцях. Невдовзі такими ж кнопками обладнають усі дошкільні заклади обласного центру.Сигнали з них надходитимуть на централізований пункт однієї з приватних охоронних фірм. Її співробітники зобов’язані прибути до місця виклику вже за п’ять хвилин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нагнали самогону

Нагнали самогону

«Самогон не є моїм улюбленим напоєм. Це відбитки фізіологічних випробувань під час служби в радянській армії. Там усі пили саморобний напій, розбавлений з карбідом. Коли почув назву Karbido, то перше слово було «самогон», — згадує передісторію Андрухович. — У цій метафорі не тільки саркастичний зміст. Самогон наснажений енергією, він постійно булькає по трубках і йде до якоїсь мети».

Всі статті рубрики