Учіть мову!

Учіть мову!

Подія одразу ж викликала неабиякий резонанс, а представники телеканалу в особі генерального директора ТРК «Надія» Вадима Погоржельського розцінили дії Нацради як цензуру. «Нам оголосили, що ретрансляція російських телеканалів РТР, РЕН–ТВ, Першого телеканалу і низки інших є небажаною, оскільки вони не адаптовані для перегляду українським глядачам, бо не перекладаються українською мовою», — зазначив пан Погоржельський. Відтак, за його словами, телеканал уже звернувся до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям Нацради.

Градус смерті тотожний

Градус смерті тотожний

Жертвою «зеленого змія» в ці літні дні на сонячному півострові за різних обставин стає і старий, і малий. Судіть самі. Позаминулої ночі, десь о 3–й, з вікна другого поверху пансіонату «Какаду» в селищі Заозерне, що неподалік Євпаторії, випав 10–річний відпочивальник з Москви. Медики констатували в дитини закриту черепну–мозкову травму і алкогольне сп’яніння.

Ювілей з поповненням

Ювілей з поповненням

100–річний ювілей Київського зоопарку планують масштабно відзначити наступного року. За словами заступника директора зоопарку і зоочастини Андрія Ладнова, звіринець поповниться новими видами тварин, серед яких будуть гієни, антилопи Конго, тюлені та інші звірі.

Не грішіть, бо судимі будете

Не грішіть, бо судимі будете

Вісімнадцять місяців покарання призначив суд настоятелю храма Великомучеників Маковеїв у селі Руднєво Путивльського району. Отця Софронія визнано винним у розбещенні неповнолітніх. Оскаржувати рішення суду п’ятдесятитрьохрічний священик не побажав. «УМ» уже писала про цю історію взимку, коли священнику висунули звинувачення у розбещенні неповнолітніх та педофілії.

Чемодан–вокзал–Росія

Чемодан–вокзал–Росія

У липні «Укрзалізниця» запускає два нові потяги за маршрутами «Харків — Мурманськ» і «Одеса — Санкт–Петербург». Поїзд №428 із Харкова вперше рушить до російського Мурманська вже 19 липня, а з 24 липня поїзд № 559 відправиться з пасажирами–першопрохідцями з Одеси до Санкт–Петербурга.

Шість машин — три смерті

Шість машин — три смерті

Жахлива аварія сталася ввечері 15 липня біля залізничного переїзду в селищі Великодолинське Овідіопольського району Одеської області. Внаслідок зіткнення шести автомобілів на дорозі до садового товариства «Хвиля» троє осіб загинуло, а п’ятеро зазнали травм різного ступеня. За словами працівника Управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Лідії Янковської, співробітники Державтоінспекції вже встановили, що спричинив ДТП серцевий напад у водія вантажівки, який призвів до некерованості автомобіля і подальшого зіткнення чотирьох легковиків й іншої вантажівки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ювілей за канонами

Ювілей за канонами

Наприкінці липня в Україні відзначатимуть 1020–ту річницю хрещення Київської Русі. Основні заходи припадуть на 25—27 липня, коли в Україні перебуватимуть Вселенський Патріарх Варфоломій І, а також керівники п’ятнадцяти помісних православних церков. Варфоломій І освятить нові дзвони і відреставровані Царські ворота Софійського собору, візьме участь у панахиді за жертвами Голодомору і проведе літургію біля пам’ятника Святому Володимиру.

Тюрма бомжуватиме за містом

Тюрма бомжуватиме за містом

Тепер можна зрозуміти Юлію Володимирівну, яка завчасно винесла (?!) зі своєї камери сувеніри на пам’ять — зворушливий і жахливий казанчик, з якого вона їла баланду, та його алюмінієвих побратимів. Ці речі Тимошенко демонструвала на котрійсь із своїх прес–конференцій, розповідаючи про життя–буття в Лук’янівському СІЗО. Тепер тюрму планують закрити, тож музейні експонати на кшталт тимошенківських треба терміново рятувати.

Закурилось за Куровським

Закурилось за Куровським

Красиві жести у нас не приживаються. Більше щастить піднятому вгору середньому пальцю. Компанія «Житлобуд», контрольована БЮТівцем Іваном Куровським, обіцяла припинити скандальне будівництво на Шовковичній, 39/1. Точніше, обіцяв особисто Олександр Турчинов — тодішній претендент на посаду мера від цієї політичної сили. Напередодні виборів київського очільника «Житлобуд» шляхетно відмовився від землевідводу на території Жовтневої лікарні, і питання нібито було закрите.

Всі статті рубрики