До ЄС — на гелікоптері

До ЄС — на гелікоптері

Україна та Велика Британія визначили свої відносини як стратегічні. Про це йдеться у спільній заяві, підписаній за наслідками вчорашнього візиту до Лондона Президентом України Вік­тором Ющенком та прем’єр–міністром Великої Британії Гордоном Брауном. Звичайно, цей факт Віктор Ющенко назвав досягненням історичних домовленостей.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Микола Оніщук: Я за побудову системи чітких розмежувань та противаг

Микола Оніщук: Я за побудову системи чітких розмежувань та противаг

Блок Юлії Тимошенко спробував перехопити конституційну ініціативу. Проект концепції змін до Основного закону, напрацьований БЮТ, передбачає перехід до парламентської моделі влади, з невеликими повноваженнями Президента і сильною роллю правлячої партії. БЮТ сподівався, що їхній проект підтримає Партія регіонів, але, за даними «УМ», «регіонали» вирішили наразі не підігрувати Тимошенко.

Поява альтернативних конституційних проектів іде врозріз із намірами секретаріату Президента. Банкова покладала надії на те, що проект, над яким зараз працює президентська Національна конституційна рада, отримає консолідовану підтримку. Тепер СП змушений реагувати на нові обставини. Міністр юстиції Микола Оніщук, один зі ставлеників президентської сторони, каже в інтерв’ю «УМ»: якщо деякі партії просуватимуть свої проекти, Вікторові Ющенку варто оголосити консультативний референдум для того, щоб з’ясувати, яких змін хоче народ. Оніщук обґрунтовує вагу, зміст та наслідки такого плебісциту.

Гальмування під час галопування

Гальмування під час галопування

Били байдики, блокували трибуну, обмінювалися глузливими коментарями — учора парламентарії знову робили що завгодно, але тільки не працювали. Нарада лідерів фракцій у кабінеті спікера традиційно ні до чого конструктивного не привела, і Арсенієві Яценюку довелося, так і не розпочавши, закрити пленарне засідання Верховної Ради до сьогодні. І це при тому, що вимоги «блокаторів» від БЮТ не змінилися — негайне ухвалення «антиінфляційних» законів, а партнери по коаліції з блоку «Наша Україна — Народна самооборона» запевняли: готові проголосувати за них «хоч зараз». От тільки, бідкалися деякі «нунсівці», вони тих законів в очі не бачили.

Нові союзники й привид перевиборів

Нові союзники й привид перевиборів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Що довше не працює Верховна Рада, то частіше кулуарами пролітає привид її розпуску. Після того, як холодна «війна» в коаліції переросла в гарячу, серйозні припущення про ймовірність переобрання ВР уже цього року залунали ще інтенсивніше. Володимир Литвин, скажімо, вже й не сумнівається в тому, що незабаром його силі знову доведеться йти на вибори (і, звісно, завдяки вигідно обраній «політиці невтручання» здобути ще більше голосів). «Я ще жодного разу не помилявся у своїх прогнозах і кажу: восени будуть дострокові парламентські вибори», — заявив у коментарі «УМ» лідер Блоку Литвина. І механізм, і причина їх оголошення, на думку Володимира Михайловича, полягає в ухваленні нової Конституції. «Робота (БЮТ) з представниками інших фракцій триває, і вже на цій сесії за зміни до Основного закону проголосують 226 депутатів, на наступній — 300, а потім — всі на вибори!» — прогнозує Литвин.

День СОТ

День СОТ

Цей день настав. Сьогодні Україна офіційно стане 152–м членом Світової організації торгівлі, завершивши 14–річний переговорний процес. «Ця дата ввійде в історію нашої країни як день, коли Україна була визнана міжнародною громадськістю повноправним членом світового економічного співтовариства», — так відгукується про подію 16 травня прес–служба Президента.

Помста за кепку Лужкова

Помста за кепку Лужкова

Народного депутата України, лідера партії «Пора» Владислава Каськіва не пустили на територію Російської Федерації. Учора, коли він прибув у Москву для участі в дискусійній телепрограмі «До бар’єру», Влада затримали на пропускному пункті летовища й повідомили, що його перебування на території Росії може становити загрозу безпеці та цілісності РФ.

«Космічні» надбавки

«Космічні» надбавки

Наразі Леоніду Черновецькому загрожує лише адміністративне покарання у вигляді штрафу. Позавчора, після того як представники МВС вручили Льоні–Космосу повістку, він та його команда розіграли справжнє шоу, наполягаючи, що безпосередньо в руки міському голові ніхто запрошення для ознайомлення з матеріалами справи не передавав. А один із радників мера — Казбек Бектурсунов — і взагалі назвав правоохоронців провокаторами, особистості яких «вимагав встановити».

Всі статті рубрики