«Космічні» надбавки

16.05.2008

Наразі Леоніду Черновецькому загрожує лише адміністративне покарання у вигляді штрафу. Позавчора, після того як представники МВС вручили Льоні–Космосу повістку, він та його команда розіграли справжнє шоу, наполягаючи, що безпосередньо в руки міському голові ніхто запрошення для ознайомлення з матеріалами справи не передавав. А один із радників мера — Казбек Бектурсунов — і взагалі назвав правоохоронців провокаторами, особистості яких «вимагав встановити».

Утім столична міліція цього разу спрацювала професійно. Вже за деякий час після заяви Черновецького та його радника столичний ГУБОЗ оприлюднив фото, на яких видно, як мер, власноруч тримаючи повістку, вивчає її зміст.

Як пояснила «УМ» речник ГУБОЗ МВС України Олена Мельник, тепер столичні правоохоронці чекають, що пан Черновецький таки з’явиться для ознайомлення з матеріалами справи, після чого їх направлять до суду. «Наразі складено протокол, оскільки перевірка зафіксувала порушення закону про корупцію. Йдеться про те, що міський голова столиці незаконно встановив стопроцентні надбавки до зарплати своїм підлеглим, зокрема головам райдержадміністрацій столиці та їхнім заступникам», — повідомила пані Мельник.

Учора по обіді мера чекали в ГУБОЗі. Він не з’явився, але це не завадить передати справу до суду. «На жаль, декілька років тому норму про усунення з посади за таке скасували, тож наразі все обмежиться накладенням штрафу», — додала речник ГУБОЗу.