Дев’ять років у тупику

Дев’ять років у тупику

Учора виповнилося дев’ять років із дня загибелі лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола. З цієї нагоди члени і прибічники Народного руху України провели пікетування Генеральної прокуратури. Вони незадоволені розслідуванням справи Чорновола, вважають смерть В’ячеслава Максимовича в автокатастрофі 25 березня 1999 року замовним убивством і вимагають відставки Генпрокурора.

Київ регіонам — друг?

Київ регіонам — друг?

Президент Віктор Ющенко виступає за проведення глибокої реформи місцевого самоврядування. «Реформа органів місцевого самоврядування давно назріла. Нам потрібно створити робочу групу, нам потрібно розумно використати можливості національні й можливості міжнародної технічної допомоги», — сказав глава держави на засіданні національної ради з питань взаємодії органів державної влади й місцевого самоврядування, котре цього разу проводилося в Ялті.

«Герой» чекає слідчих «за бугром»

«Герой» чекає слідчих «за бугром»

Розслідування об’єднаної кримінальної справи, пов’язаної із захопленням Генпрокуратури у травні минулого року, продовжено ще на чотири місяці у зв’язку з необхідністю провести низку слідчих дій. Позавчора сплив двомісячний термін, відведений законодавством для розслідування цієї справи, відтак подовження слідства побічно свідчить про те, що справа розслідується не за фактом, а у відношенні конкретних осіб, зокрема й екс–міністра МВС Василя Цушка, який дав наказ «Беркуту» штурмувати ГПУ. Так вважає видання «Коммєрсант–Україна». Це підтверджують й окремі норми Кримінально–процесуального кодексу, адже в особливо складних випадках продовжують тільки розслідування кримінальних справ, порушених стосовно конкретної особи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Петро Лісний: Мене вб’ють

Петро Лісний: Мене вб’ють

Учора в Царичанському райсуді на Дніпропетровщині почався суд над головою Петриківської РДА Петром Лісним. Главу районної держадміністрації обвинувачують в отриманні хабарів у розмірі 2000 гривень та 400 000 доларів. Ще одне судове засідання заплановано на завтра. Дружина ж Лісного Олена переконана: її чоловік ніколи ні від кого жодних хабарів не брав, а кримінальна справа проти нього сфабрикована. «Про боротьбу з корупцією, зловживання владою і кримінальні злочини за участю посадових осіб Петро Лісний почав повідомляти ще екс–«губернатору» Дніпропетровщини Єханурову, Президенту Віктору Ющенку, журналістам, — розповідає пані Лісна. — Над райрадою, прокуратурою і судом нависала загроза розкриття їхніх злочинів, а на мого чоловіка посипалися погрози, кримінальні справи та перевірки».

Всі статті рубрики