Київ регіонам — друг?

26.03.2008

Президент Віктор Ющенко виступає за проведення глибокої реформи місцевого самоврядування. «Реформа органів місцевого самоврядування давно назріла. Нам потрібно створити робочу групу, нам потрібно розумно використати можливості національні й можливості міжнародної технічної допомоги», — сказав глава держави на засіданні національної ради з питань взаємодії органів державної влади й місцевого самоврядування, котре цього разу проводилося в Ялті.

«Я впевнений, що при взаєморозумінні політичних сил, при співробітництві з українським парламентом, урядом, обласними адміністраціями ми зрушимо реформу місцевого самоврядування з мертвої точки», — відзначив Ющенко. Він висловився за порозуміння між центральними органами влади та місцевим самоврядуванням. «Україна давно потребує ефективного, постійного діалогу між різними гілками влади, — наголосив Президент.

У Криму Ющенко також заслухав доповідь голови Радміну Автономії щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Керченській протоці, а надвечір взяв участь у висадці дерев на місці пожежі, що сталася минулого року в Ялтинському природному заповіднику.