Дев’ять років у тупику

26.03.2008
Дев’ять років у тупику

Тут, на трасі під Борисполем, 25 березня 1999 року «Тойота» Чорновола врізалася в КамАЗ. (Фото УНІАН.)

Учора виповнилося дев’ять років із дня загибелі лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола. З цієї нагоди члени і прибічники Народного руху України провели пікетування Генеральної прокуратури. Вони незадоволені розслідуванням справи Чорновола, вважають смерть В’ячеслава Максимовича в автокатастрофі 25 березня 1999 року замовним убивством і вимагають відставки Генпрокурора.

«Ця справа перебуває в тупику, — заявив колишній голова слідчої комісії Народного руху Микола Степаненко напередодні. — Закрити справу не можуть, бо є багато доказів, що це було вбивство, і порушити справу також не можуть, бо вихованці Кучми й Кравченка і сьогодні займають багато посад та напряму впливають на розслідування». Степаненко додав, що зараз близько двадцяти працівників МВС і прокуратури, «які гальмували справу і негативно впливали на розслідування», отримали підвищення по службі.

Нинішній голова Народного руху України Борис Тарасюк під­дав критиці роботу Генпрокуратури. «Вона продовжує відкидати версію, яка є найбільш імовірною, тобто замах на В’ячеслава Чорновола», — поскаржився Тарасюк. Він вважає, що «розкриття таємниці смерті Чорновола має бути справою честі для Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки».