А хабар залиште при вході!

А хабар залиште при вході!

Міський голова Сергій Одарич вирішив зробити мерію без хабарів. У рамках проекту «Корупції — СТОП!», реалізація якого розпочалась на Черкащині, на дверях своєї приймальні він власноруч вивісив табличку: «Увага! Територія, вільна від корупції. Тут хабарів не беруть». Ще одну табличку з таким же написом прикріплять на двері єдиного дозвільного центру міста.

Правда про «розстріляну церкву»

Правда про «розстріляну церкву»

Українська автокефальн­а церква проіснувала лише дев’ять років (1921—1930), але діяла в усіх регіонах України й об’єднувала близько 1300 громад, що становило 15 відсотків від усієї кількості релігійних общин. УАПЦ зникла внаслідок репресій ГПУ та НКВС, а в пам’яті нащадків залишилася як «розстріляна церква». Арешти її священнослужителів почалися ще у 1926 році, а вже у 1929–му досягли апогею: тоді більшість ієрархів церкви були або заслані до таборів, або закатовані та розстріляні за сфабрикованою справою «Спілки визволення України». Відтоді минуло майже 80 років, закатовані священнослужителі вже реабілітовані, але багато що про їхній «шлях на Голгофу» лишалося невідомим.

Стереотипи впадуть, нескорені — живуть

Стереотипи впадуть, нескорені — живуть

Ще тиждень мешканці Донбасу матимуть можливість більше дізнатися, ким були вояки УПА і за що вони боролися. 27 лютого в одному із залів обласної універсальної бібліотеки імені Крупської відкрилася виставка фотодокументів про героїзм, труднощі й життя повстанців у боротьбі за незалежність нашої держави. Відкриття пройшло без ексцесів. «Жваве спілкування з представниками засобів масової інформації закінчилося досить дружньо. Більше того, ми дещо дізналися для себе. Вони, гадаю, з наших історій теж чимало почерпнули», — розповів «УМ» один із співорганізаторів виставки Володимир Вятрович.

Панк–рокери осиротіли

Панк–рокери осиротіли

Основоположник російського панк–року Єгор Лєтов помер від серцевого нападу. Восени йому виповнилося лише 43 роки... Смерть Лєтова для всіх стала громом серед ясного неба — Єгор ніколи не скаржився на здоров’я, хоча останнім часом у нього були проблеми із серцем.

Майже весна

Майже весна

Про справжню весняну «сльозотечу» поки говорити зарано, але погода, яка пануватиме в Україні найближчими днями, буде, як для зими, доволі теплою. Як розповіла «УМ» начальник відділу метеопрогнозів українського Гідрометцентру Людмила Савченко, завтра–післязавтра в переважній більшості регіонів денна температура становитиме 2—7 градусів вище нуля, уночі стовпчик термометра опуститься до 0—3 градусів морозу. На півдні України та на Закарпатті удень повітря прогріється до 5—10 градусів тепла, а нічна температура становитиме 1—3 градуси тепла.

Мертвий ведмідь репутацію псує

Мертвий ведмідь репутацію псує

У вівторок новим директором КП «Київський зоопарк» було призначено Світлану Берзіну, яка тривалий час очолювала столичний Центр ідентифікації тварин і змінила на посаді Олексія Толстоухова. Можна припустити, що найімовірнішою причиною звільнення стала січнева подія, коли помер бурий тянь–шанський ведмідь Чиполіно.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Протест колесами

Протест колесами

«Ні експертиментам над перевізниками!» — із такими гаслами дороги столиці заблокували приватні перевізники в рамках Всеукраїнської акції протесту. Основними вимогами обурених водіїв було скасування запроваджених у травні минулого року узгоджень для нерегулярних перевізників і введення у вересні минулого року повної заборони на експлуатацію переобладнаних під пасажирські вантажних автобусів.

Іншу Конституцію затвердить народ?

Іншу Конституцію затвердить народ?

«Україні потрібна дієздатна Конституція — Конституція свобод, яка буде ефективно гарантувати людські права і свободи, свободи і права громадянина України, чітко буде розподіляти владні повноваження й убезпечить країну від будь–яких проявів авторитаризму». На цьому наголосив Президент, відкриваючи вчора перше засідання Національної конституційної ради, покликаної підготувати проект нового Основного закону. А після того, як цей, за словами Віктора Ющенка, «акт згоди між різними верствами суспільства та політичними силами» буде підготовлений, нову редакцію Конституції винесуть на всеукраїнський референдум.

Заспівали героїчної

Заспівали героїчної

Надвечір 19 лютого біля Міжнародного культурного центру мистецтв вишикувалися козаки з гвинтівками. Були гучні постріли і спалахи фотоапаратів, хлопці примірялися до вояків, а дівчата мило їм підморгували. У вівторок у Києві вперше проводився фестиваль української героїчної пісні «Молода гвардія», започаткований Олегом Скрипкою.

Всі статті рубрики