Могти чи бути?

Могти чи бути?

Уперше після перемоги Януковича на президентських виборах уся опозиція стала спільним широким фронтом проти діяльності влади. Вулична акція проти харківських угод, яка відбулася позавчора надвечір біля пам’ятника Шевченку в Києві, зібрала 14 опозиційних партій — від «Української платформи» та КУНу до «Свободи» й «Батьківщини».

Нам — труба, Ільхаме!

Нам — труба, Ільхаме!

Україна зацікавлена в тому, щоб нафтопровід «Одеса—Броди» виконував закладений у нього задум і був добудований до Балтійського моря. Про це вчора заявив Віктор Янукович на спільній пресконференції зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим. На думку Януковича, той факт, що провід «нарешті запрацював» — одне зі свідчень ефективних відносин між Україною та Азербайджаном.

За Мазепу замовимо слово

За Мазепу замовимо слово

Українські історики й патріоти дали однозначну оцінку гетьману Івану Мазепi — народний Герой України, справжній борець за свободу української нації, мудрий і далекоглядний політик, військовий стратег, людина незламного духу і стратегічного мислення, меценат і великий патріот. Проте у суспільстві ще й досі переважають радянські стереотипи про Мазепу­зрадника.

Засекречений Пукач

Засекречений Пукач

Учора в Печерському райсуді було оголошено перерву до 26 травня в попередньому засіданні за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Самого екс­генерала міліції до суду не привозили, але від його імені було заявлено клопотання щодо перерви, оскільки обвинувачений не встиг ознайомитися з усіма матеріалами справи. Тож, Феміда дала Пукачу ще місяць, але при цьому було допущено помилку: термін його утримання під вартою не подовжено. Саме засідання проходило за закритими дверима, оскільки на обвинувальному висновку стоїть гриф «таємно».

Вороги свободи слова

Вороги свободи слова

Напередодні Всесвітнього дня свободи преси, який відзначають 3 травня, Національна спілка журналістів України оприлюднила черговий список тих, хто особливо негативно відзначився у ставленні до прав журналістів на об’єктивне і неупереджене інформування суспільства.

Куди нас котить Янукович?

Куди нас котить Янукович?

За перший рік президентства Віктора Януковича Україна стала менш демократичною та продовжує рухатись до авторитаризму. Про це йдеться у звіті відомої американської неурядової організації «Фрідом хауз» щодо стану демократії та дотримання прав людини в Україні, котру було оприлюднено 27 квітня.

Два мільярди — на «сім’ю»

Два мільярди — на «сім’ю»

Поки громадськість активно обговорює антикорупційні ініціативи Президента, інформаційний простір України збурило, здавалося б, суто технічне повідомлення: тендери державного підприємства «Вугілля України» на суму 949 млн. грн. виграли дві компанії. Це асоціація «Донбаський розрахунково–фінансовий центр» та «Луганська вугільна компанія». За назвами структур, які нічого не говорять пересічному українцю, як виявилося, стоять дуже впливові у державі люди. Так, одним із співзасновників донецької фірми є Олександр Юрченко — людина, близька до сім’ї нинішнього Президента Віктора Януковича. Пана Юрченка називають співзасновником фірми, що володіє кінотеатром «Зоряний» — багаторічним штабом Партії регіонів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики