НОВИНИ ПЛЮС

29.04.2011

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович створив раду з питань розвитку Національного культурно–мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал». Відповідно до указу, підписаного вчора, співголовами ради призначені Віктор Ющенко (за згодою) та міністр культури Михайло Кулиняк.

До складу ради також увійшли перший заступник міністра культури Юрій Богуцький, радник Президента – керівник головного управління з гуманітарних і суспільно–політичних питань АП Ганна Герман, керівник Державного управління справами Андрій Кравець. Також до ради увійдуть брат екс–Президента, народний депутат Петро Ющенко, галерист і колекціонер Микола Білоусов, гендиректор Національного музею російського мистецтва Юрій Вакуленко, директор Львівської національної галереї мистецтв Борис Возницький, директор Інституту літератури НАНУ Микола Жулинський, заступник директора Інституту археології НАНУ Гліб Івакін, директор Дніпропетровського національного історичного музею Надія Капустіна, ректор Національного історико–архітектурного музею «Київська фортеця» В’ячеслав Кулініч, голова правління Українського фонду культури Борис Олійник та ін.

За інформацією «УМ», Віктор Ющенко дає згоду на роботу в раді музейного комплексу, ініціатором якого є він сам.

Сектор газу

Міністр енергетики Юрій Бойко учора відвідав Москву, де провів переговори з головою ВАТ «Газпром» Олексієм Міллером. «Сторони обговорили питання стратегічного партнерства та взаємовигідних двосторонніх відносин у газовій сфері», — повідомляє прес–служба Міненерго. Ідеться про наразі безуспішні спроби України знизити ціну на російський газ. Бойко домовився про наступний раунд переговорів, який пройде у середині травня після додаткових консультацій на рівні робочих груп.