Нам — труба, Ільхаме!

29.04.2011

Україна зацікавлена в тому, щоб нафтопровід «Одеса—Броди» виконував закладений у нього задум і був добудований до Балтійського моря. Про це вчора заявив Віктор Янукович на спільній пресконференції зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим. На думку Януковича, той факт, що провід «нарешті запрацював» — одне зі свідчень ефективних відносин між Україною та Азербайджаном.

«Нам, звичайно, бракує його продовження до Балтійського моря, і ми повинні, мабуть, подумати, як це завдання вирішити ближчим часом. Ми обговорювали це з Алієвим. Ми працюватимемо над тим, щоб цей нафтопровід дійшов до Балтійського моря», — пообіцяв Янукович.

А ще Віктор Федорович захопився тим, наскільки ефективно працює азербайджанська влада. Йому імпонує система, коли влада роками й десятиліттями залишається в одних руках! «Для нас це яскравий приклад того, як може ефективно працювати система державного управління, яка не терпить будьяких різких змін — внутрішньо чи зовнішньополітичних. Стабільність — це основа розвитку держави», — цитує Януковича пресслужба Президента. Дивись, Віктор Федорович повернеться в Україну й почне насаджувати в Києві стандарти азійської політики...

Окрім того, Віктор Янукович високо оцінив той факт, що Україна стала другим після Росії торговельним партнером Азербайджану. «Будуть хороші результати», — із оптимізмом дивиться вперед Ільхам Алієв.

 

ДО РЕЧІ

Україна має намір сприяти розв’язанню «заморожених» конфліктів у своєму регіоні. Зокрема, офіційний Київ виступає за те, щоб нагірно­карабахський конфлікт було розв’язано винятково шляхом мирних переговорів, на основі принципів і норм міжнародного права. Про це Віктор Янукович заявив в інтерв’ю азербайджанському агентству Trend напередодні візиту.

«Як відомо, в 2013 році Україна головуватиме в ОБСЄ. Хочу підкреслити, що в цій ролі ми всіляко сприятимемо розв’язанню «заморожених» конфліктів», — заявив Янукович. Він додав, що позиція України щодо врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі «залишається незмінною й ґрунтується на повазі суверенітету й територіальної цілісності Азербайджану в міжнародно визнаних кордонах».