Дарницький міст: є другий заїзд

Дарницький міст: є другий заїзд

Відучора в Києві нарешті відкрили рух iз правого на лівий берег по Дарницькому залізнично–автомобільному переходу через Дніпро. Таким чином завершено другий із чотирьох підходів — заїжджати на міст тепер можна буде з боку Кончі–Заспи.

«Швидка», але непорушна

«Швидка», але непорушна

Зараз запасу паливно–мастильних матеріалів у херсонських «швидких» залишилося трохи більше, ніж третина від норми. Тепер городян, у яких підскочив тиск або яких здолав грип, медики просять брати таксі й самостійно добиратися до найближчих лікарень. «Швидка» виїжджає тільки в тому випадку, якщо пацієнт перебуває на межі життя і смерті. «Катастрофічна ситуація з пальним склалася ще перед Новим роком, — розповідає «УМ» заступник головного лікаря станції швидкої допомоги Херсона Станіслав Сінченко, — ще тоді ми попередили адміністрацію міста, що запасів ледве вистачить на місяць. Проте минуло вже три місяці, а на нас ніхто не звертає уваги!».

Намалюй стадiон

Намалюй стадiон

«НСК «Олімпійський» — це спортивне серце України. Тут горів вогонь літніх Ігор 1980 року, тут було здобуто багато перемог, поставлено чимало спортивних рекордів. Тут пройдуть матчі футбольного чемпіонату Європи, тому в символі цієї арени повинні бути закладені її минуле, нинішнє та майбутнє», — сказав президент НОК Сергій Бубка на вчорашній прес–конференції, присвяченій старту всеукраїнського конкурсу на найкращий логотип НСК «Олімпійський».

«Її уже не викличеш на «біс»...»

«Її уже не викличеш на «біс»...»

Актриса Людмила Гурченко прожила яскраве життя, фінал якого, незважаючи на солідний вік актриси, виглядає несправедливим і абсурдним. Два місяці тому Людмила Марківна лікувала ішемічну хворобу серця та стенокардію, а ледь вийшовши від лікаря, пошкодила стегно і знову опинилася на лікарняному ліжку. Операція була складною, але Гурченко не здавалася і, незважаючи на прогнози лікарів, які обіцяли їй одужання за кілька місяців, планувала стати на ноги значно швидше. «Знаю, є «доброзичливці», які посміхаються: нарешті Гурченко оступилася. Але я ще дещо планую зробити в цьому житті», — оптимізм не полишав актрису, яка минулого року відсвяткувала 75–річчя, навіть у найскладніші моменти її життя. Але цього разу, на жаль, планам Людмили Марківни не судилося здійснитися. Лікарі «швидкої», що приїхали на виклик, після півгодинної реанімації безсило розвели руками: «Серцевий напад...»

А про китайців забули?

А про китайців забули?

До початку нового навчального року в усіх районах Києва відкриють російськомовні класи в школах та групи в дитсадках. Про це «прогресивне» рішення на 20–му році незалежності повідомила начальник Головного управління освіти КМДА Віра Горюнова. «Ми не можемо створювати дискомфорт російськомовним дітям. Вони повинні вчитися ближче до своєї домівки у своєму районі. Уже зараз надходять заявки від батьків.Зокрема, такі класи з’являться в Дарниці в школі № 105, повністю перейде на російську мову школа «Інтелект», — стверджує пані Горюнова. — Ми будемо при україномовних садках відкривати російські групи, а школи та садки повністю російськомовні відкривати згідно з поданими заявками від батьків». При цьому, запевняє Віра Горюнова, кількість україномовних шкіл і дитсадків скорочуватися не буде. Цікаво, як це вдасться, адже двома рядками вище вона заявила, що школа «Інтелект» перейде повністю на російську.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики