РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.04.2011

190 мільйонів євро

виділено з держбюджету на стаціонарне лікування депутатів та чиновників вищого рангу в поточному році. Ще 103 мільйони гривень — на амбулаторне. Загалом, пише «Дзеркало тижня», лікування одного високопосадовця обходиться українській казні у стільки, скільки виділяється коштів на медичну допомогу більш як чотирьом тисячам пересічних громадян. Видання констатує, що цьогорічне фінансування галузі медицини дорівнює 3,2 відсотка ВВП, або 40 мільярдам гривень.

 

117, 5 мільйона євро

коштує сьогодні збірна України з футболу, повідомляє footballtransfer.com.ua. Згідно з наведеними даними, найдорожчою ланкою у команді Юрія Калитвинцева є півзахист. А найдорожчими гравцями, на думку експертів, — Дмитро Чигринський, Андрій Пятов та Артем Мілевський, кожного з яких оцінили в 10 мільйонів євро. У 5,5 мільйона євро фахівці оцінили форварда Андрія Шевченка. А загальна вартість гравців нашої збірної прирівнюється до 30,7 мільйона євро.

 

254 тисячі школярів

виявили бажання пройти у цьому році Зовнішнє незалежне оцінювання, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти. Найбільшу кількість тестувань проведуть з української мови та літератури, історії України і математики. Також при реєстрації на проходження тестування учням надали можливість обрати мову, якою вони хочуть писати тести. Відтак тест з математики російською складатимуть майже 30 тисяч учнів, угорською — 260, румунською — 155; ще 149 майбутніх випускників писатимуть тест молдавською, шестеро польською і один — кримсько–татарською.

 

11,8 тисячі українців

завернули польські прикордонники з початку року, що на вiсiм відсотків менше, ніж упродовж попереднього року, повідомляє Адміністрація у справах іноземців Польщі. Таким чином, наші співвітчизники склали найбільшу групу іноземців, які не змогли потрапити на територію цiєї держави. Поляки також нагадують, що працівники їхньої прикордонної служби мають повноваження не впустити в країну іноземця навіть попри наявність у нього візи, якщо у них виникла підозра, що віза отримана неправомірно, особа не має необхідної кількості грошей або документів, які підтверджують мету поїздки.

 

973 кілометри доріг

збудовано і відкрито в Україні за минулий рік, що майже у десять разів більше, ніж в 2009 році. За даними Департаменту інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну, зокрема, почали функціонувати майже 200 кілометрів і три сучасні транспортні розв’язки на відрізку траси Київ—Житомир—Рівне—Львів—Чоп. Окрім того, почалася експлуатація двох ділянок автомагістралі в Знам’янка—Луганськ; відкрито рух по об’їзній навколо Харкова, в обох напрямках на дільниці міжнародної автодороги Харків–Сімферополь—Алушта—Ялта та на одній iз ділянок траси Київ—Ковель—Ягодин.

 

64 відсотки,

або майже двi третини українців не задоволені рiвнем життя. Протилежної думки дотримуються 33% наших співвітчизників, свідчать результати опитування, проведеного компанією Research & Branding Group. Загалом 70% українцiв оцінюють економічне становище держави як погане, а 27% — як середнє і хороше. Причому кількість останніх у порівнянні з груднем скоротилася на 9 відсотків. Стабільною політичну ситуацію в державі назвали лише 14% українців, тоді як протилежної думки дотримується 51 відсоток опитаних.

 

22,4 відсотка українців

у віці 12 років курять цигарки. У порівнянні з минулим роком кількість малолітніх курців цієї вікової категорії зменшилася на 5 відсотків, свідчать результати вибіркового опитування, проведеного Міністерством охорони здоров’я. Згідно з соцiологiчними замiрами, з 49% до 46,5% зменшилася частка курців серед повнолітніх чоловіків, а серед жінок — з 6,2% до 5,8%. Натомість, констатують у МОЗ, кількість неповнолітніх, які курять, у віці 14—17 років, навпаки, зросла з 3,6% до 4,3%.

 

8 протестних акцій щодня

відбуваються в Україні, свідчать результати монiторингу, проведеного Центром досліджень суспільства. Як констатують експерти, у 1,5 раза після останніх виборів Президента зросла частка репресивних методів стосовно учасників акцій протесту й усе частіше почала застосовуватися практика використання превентивних репресій, як–то судова заборона акції, перешкоджання її проведенню і залякування учасників або перевізників людей на місце проведення акції.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>