НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Остання «Мрiя»

Остання «Мрiя»

Імовірно, сьогодні–завтра в Севастополі поховають 11–річну Таню Мізіну і 10–річну Настю Балябіну, бездиханні тіла котрих після майже місячних пошуків, як раніше повідомляла «УМ», кілька днів тому знайшли на звалищі тутешнього гаражного кооперативу «Мрія». Проведена напередодні судово–медична експертиза показала, що дівчатка відійшли у кращий світ через велику втрату крові — внаслідок численних ножових поранень грудної клітки. Про це поінформував начальник слідчого управління севастопольської міліції Роман Литвинов, який припускає, що з дітьми мали статеву близькість, тому слідчі розглядають з–поміж інших версію їхнього вбивства на ґрунті сексуального насилля. Не виключають, що до злочину може бути причетна психічно хвора людина. При цьому пан Роман відкинув версію про ритуальне вбивство чи вбивство задля вилучення внутрішніх органів дітей.

Вам пенальті, пінкертони!

Вам пенальті, пінкертони!

Заклики рідних і громадськості повернутися в законне русло й допустити адвокатів до затриманих десятьох членів ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери, які й досі перебувають у буцегарні за підозрою у причетності до вибуху монумента Сталіну в Запоріжжі, правоохоронці й надалі ігнорують. А тим часом в інтернет–просторі з’явилася заява користувача Живого журналу kikhot1953, який стверджує, що руйнування пам’ятки тоталітаризму — справа його рук. «У зв’язку з тим, що наслідки моїх дій використовують для переслідування невинних людей, змушений учергове взяти на себе відповідальність за знищення пам’ятника кривавому палачу–кобі в Запоріжжі й навести неспростовні факти, про які може знати лише відповідальний за це», — пише невідомий, таким чином руйнуючи версію міліціянтів про причетність до вибуху затриманих «тризубівців».

«Вписали» «вплив Росії»

«Вписали» «вплив Росії»

В остаточному варіанті Концепції літературної освіти, ініційованому Міністерством освіти і науки України у зв’язку з відмовою від 12–річної освіти в загальноосвітніх закладах, з’явилися деякі тези, які не вносив жоден із розробників цього документа.

Продали банкрута

Продали банкрута

Дуже скоро на найбільшому підприємстві Херсона замість верстатiв для виробництва своєї продукції встановлять прилавки магазинів для продажу чужого товару. Адже це єдина можливість погасити борги перед банками та працівниками підприємства. Згідно з рішенням суду, контрольний пакет акцій колишнього гіганта промисловості повернеться державі. Тепер Фонду держмайна належить 77 відсотків усіх акцій підприємства. Зараз на рахунках Херсонського бавовняного камбінату — трохи більше 56 мільйонів гривень. А от борги підприємства — в десятки разів більші. Одна тільки кредиторська заборгованість комбінату перед банками становить 416, 8 мільйона гривень, дебіторська — 329, 6 мільона. Плюс така сама сума заборгованості з зарплати перед працівниками комбінату.

Знак про Голод

Знак про Голод

Гранітну плиту в пам’ять про жертв геноциду в Білгороді–Дністровському на Одещині пошкодили в ніч на 1 лютого. Якісь люди її «зірвали з постаменту» й кинули. Головний спеціаліст відділу внутрішньої політики Білгород–Дністровської міськради Олександр Тимошенко розповів «УМ», що цей пам’ятний знак у місті встановили в 2008 році, перед відзначенням 75–х роковин Голодомору. Власне від Голодомору 1932—33 років місцеві мешканці не постраждали, бо ця територія до 1940 року входила до складу Румунії. Утім iз голодом ця місцевість пов’язана, адже небагатьом очевидцям Великого голоду таки вдалося втекти сюди від голодної смерті з УРСР, а у 1946—47 роках селяни, уже «радянські», постраждали від третього голодомору. «Тому на гранітній плиті пам’ятного знака вибито слова про жертви всіх трьох радянських голодоморів, — каже пан Тимошенко. — Цю плиту й завалили вандали. До речі, уже вдруге. Вперше — улітку 2010 року. Дивно, але разом із цим пам’ятним знаком чомусь страждає й інший — українській народній казці «Котигорошко» у Парку Перемоги. Вірогідно, це справа рук підлітків, що поневiряються». За його словами, пам’ятний знак забрали до реставраційної майстерні і за кілька днів він знову стоятиме на місці.

Герой-стрілочник

Герой-стрілочник

Гендиректор держконцерну «Укроборонпром» «регіонал» Дмитро Саламатін своїм розпорядженням звільнив Героя України, танкобудівника Михайла Борисюка з посади генконструктора Конструкторського бюро імені Морозова. Замість нього пан Саламатін призначив конструктора Юрія Бусяка. Таким чином, на конструктора фактично переклали відповідальність за зрив термінів здачі 11 бронетранспортерів БТР–4Е Іраку за великим контрактом на постачання зброї, повідомляє газета «Дєло». Нагадаємо, у цьому звинувачували самого Саламатіна та уряд, які у відповідальний час виконання важливого контракту взялися міняти керівництво оборонної галузі та реформувати її. Перша партія техніки мала з’явитися на іракському військовому параді ще 5 січня, проте цього не сталося з вини української сторони. Сам Михайло Борисюк ще в грудні 2010 року повідомив, що, приймаючи першу партію БТР–4Е, іракські фахівці виявили істотні недоліки у 30–міліметрових гарматах ЗТМ–1, які виробляє завод точної механіки в Кам’янець–Подільському і якими оснащені ці бронетранспортери.

Всі статті рубрики