РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.02.2011

11,4 мільярда гривень

заборгувало населення України станом на початок січня за житлово–комунальні послуги, інформує Держкомстат. Там також уточнюють, що зростання заборгованості спостерігалося в усіх регіонах, окрім столиці. При цьому найвищий рівень оплати, окрім Києва, зафіксований в Одеській і Вінницькій областях, тоді як найнижчий — на Закарпатті й Дніпропетровщині. Статисти також підрахували, що вже в цьому році з населенням було укладено 96,6 тисячі договорів про реструктуризацію боргу за ЖКП.

 

504,3 мільйона пасажирів

перевіз торік столичний метрополітен, таким чином перевиконавши план на 2,3 відсотка, інформує його прес–служба. Зокрема, найбільш навантаженою лінією минулоріч залишалися Святошинсько–Броварська, на якій було перевезено впродовж року 230,1 мільйона людей. Найбільш навантаженими на ній були станції метро «Лісова» і «Вокзальна». Також по 154 і 120,2 мільйона перевезли Куренівсько–Червоноармійська і Сирецько–Печерська лінії відповідно.

 

1,7 мільйона євро

виділить Європейська комісія для надання допомоги жертвам репресій у Білорусі, заявив комісар ЄС iз питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле. За його словами, гроші витратять на підтримку родичів затриманих iз політичних причин, студентів і незалежні засоби масової інформації. Як відомо, після президентських виборів у Білорусі 19 грудня минулого року міліція придушила акції протесту опозиціонерів, заарештувавши більше тисячі осіб.

 

30—600 євро

коштуватимуть квитки на матчі чемпіонату Європи з футболу Євро–2012, який прийматимуть Україна та Польща. Як повідомив голова місцевого організаційного комітету Маркіян Лубківський, при встановленні вартості квитків за основу брали дослідження купівельної спроможності громадян приймаючих країн, а також, як приклад, цінову політику попередніх чемпіонатів. Лубківський додав, що квитки можна буде купити у трьох цінових категоріях: центральна трибуна і трибуна навпроти, бокові трибуни та верхні яруси трибун за воротами і нижні яруси трибун за воротами.

 

442 нові випадки раку

діагностують щоденно українські медики або 18 випадків захворювання на страшну недугу — щогодини. Як наголосив головний онколог Міністерства охорони здоров’я Ігор Щепотін, кожного року на рак занедужує більше 160 тисяч українців, а ризик захворіти має кожен 3–4 чоловік і 5–6 жінка. Так, станом на 1 січня 2011 року на обліку онкологічних установ держави перебувало 960 тисяч осіб, у тому числі 5,5 тисячі дітей.

 

100 амбулаторій

сімейної медицини планує відкрити влада Києва вже до кінця цього року, повідомив столичний градоначальник Олександр Попов. При цьому двадцять пунктів почнуть свою роботу до кінця травня. Голова Київської міськдержадміністрації також наголосив, що влада і надалі робитиме все для розвитку інституту сімейного лікаря шляхом створення мережі закладів сімейної медицини. Зокрема, відкриватиме амбулаторії загальної практики сімейної медицини в районах новобудов і віддалених мікрорайонах.

 

55 відсотків українців

не задоволені рівнем своїх доходів, ідеться у звіті Міжнародного фонду WageIndicator за IV квартал минулого року, який проаналізував рівень доходів громадян у 23 країнах. Зокрема, за показником крайнього невдоволення рівнем заробітку наша держава зайняла третє місце, випередивши Чилі та Аргентину. Так, лише 16,5 відсотка наших співвітчизників сказали, що задоволені рівнем оплати праці. Найменше невдоволених своєю заробітною платою — у Нідерландах.

 

10–те місце

серед 217 країн світу займає наша держава за кількістю ув’язнених. Такі дані дослідження опублікував Лондонський королівський коледж, який також визначив, що лідером за цим показником не перший рік залишаються Сполучені Штати Америки. США випереджають Китай і Росію — друге і третє місця, відповідно. П’яту сходинку посіла Бразилія, за якою ідуть Індія, Мексика, Таїланд, Іран і Південно–Африканська республіка.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>