Балога кличе до «Центру»

Балога кличе до «Центру»

Вимога до партійних осередків, які мають намір висувати кандидатів на майбутніх виборах, додала політичним лідерам нового клопоту. Хто не встиг облаштувати осередки за рік до виборів — може лишитися без «свята демократії». Голова партії «Єдиний центр» Віктор Балога пропонує демократичним силам використати «ЄЦ» як платформу для походу на виборах. Умова така: сили, які пристануть на пропозицію «ЄЦ», мусять погодитися з тим, що саме партія Балоги стане основою для єднання демократів.

Коротка відставка Довгого

Коротка відставка Довгого

Учора Київрада відмовилася розглядати питання про відставку Олеся Довгого. За внесення цього пункту до порядку денного проголосувало лише 19 депутатів. «Я вважаю, що на цьому питання моєї відставки завершено», — радів секретар міськради.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Микола Оніщук: Маніпулювати Конституцією — те саме, що запустити бумеранг

Микола Оніщук: Маніпулювати Конституцією — те саме, що запустити бумеранг

Найближчим часом набудуть чинності нові правила місцевих виборів. Закон про вибори місцевих рад, міських і сільських голів, ухвалений минулої суботи, перебуває на підписі у Президента. Віктор Янукович, звісно ж, не має наміру ветувати дітище парламенту.

Колишній міністр юстиції, а нині — президент Інституту правової політики Микола Оніщук зазначає, що закон не досконалий, а в деяких моментах іще й дискримінаційний. «Нашоукраїнець» Оніщук стверджує, що коаліція, прикриваючись ідеєю партійного структурування, використовує адміністративні методи для того, щоб не допустити на вибори малі та нові партії.

Екс–міністр також прокоментував намір «Регіонів» повернутися до Конституції 1996 року. Нагадаємо, група депутатів звернулася до КС із поданням про конституційність внесення змін до Основного закону.

«Не судимий»? Та невже?..

«Не судимий»? Та невже?..

Учора народний депутат від БЮТ Григорій Омельченко надіслав звернення до Генпрокурора з приводу можливого реагування на публікацію «УМ» за середу, що стосувалася цікавих моментів біографії заступника голови Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти, першого проректора Національного авіаційного університету Максима Луцького. Нагадаємо, йдеться про те, що кум міністра освіти Дмитра Табачника, який вдався до фальсифікацій, аби протягнути через профільний комітет ВР проект закону про повернення шкіл до 11–річного терміну навчання, сам у студентські роки притягувався до кримінальної відповідальності за ч. 3 ст. 213 Кримінального кодексу УРСР, а вже обіймаючи посаду проректора — нібито інсценізував замах на себе, щоб запроторити за ґрати «неугодних» співробітників. Принаймні про це заявляють їхні адвокати.

Всі статті рубрики