НОВИНИ ПЛЮС

16.07.2010

Янукович підтвердив позаблоковий статус України

Віктор Янукович підписав закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики, ухвалений 1 липня Верховною Радою, повідомляє прес–служба Президента. Нагадаємо, цим законом передбачено позаблоковий статус України, що робить неможливим її вступ до НАТО.

Кузьмук радить вступати в ОДКБ

Радник Президента, народний депутат від Партії регіонів Олександр Кузьмук виступає за формалізацію співпраці України з Організацією колективної безпеки (ОДКБ). Екс–міністр оборони вважає, що Україна має приєднатися до спільної системи протиповітряної оборони країн ОДКБ, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан та Узбекистан, і це «не суперечитиме позаблоковому статусу держави».

Шахтобудівники не страйкуватимуть

Шахтобудівники Донецької області відмовилися від своїх планів вийти на акцію протесту під Кабінетом Міністрів 21 липня. Такі плани працівники шахтобудівного комплексу виношували з огляду на заборгованість із зарплати, яка становить 41 млн. гривень. Але Кабмін ухвалив рішення виділити зі стабілізаційного фонду 793 млн. гривень на весь шахтобудівний комплекс, і гірники поки що не страйкуватимуть. Перший транш очікують уже у п’ятницю, але ці гроші підуть винятково на капітальне будівництво шахт.

Головним слідчим ГП став «донецький»

Заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін стане куратором Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури. Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела в ГП, заради Кузьміна це управління вирішили відокремити від Головного слідчого управління, яке й далі очолює Віталій Щоткін. Генпрокурор Медведько був змушений піти на такий крок під тиском «донецьких».