Балога кличе до «Центру»

16.07.2010

Вимога до партійних осередків, які мають намір висувати кандидатів на майбутніх виборах, додала політичним лідерам нового клопоту. Хто не встиг облаштувати осередки за рік до виборів — може лишитися без «свята демократії». Голова партії «Єдиний центр» Віктор Балога пропонує демократичним силам використати «ЄЦ» як платформу для походу на виборах. Умова така: сили, які пристануть на пропозицію «ЄЦ», мусять погодитися з тим, що саме партія Балоги стане основою для єднання демократів.

Пропозиція від Балоги стала відома громадськості завдяки нардепові від «НУНС» Анатолію Гриценку. Лідер партії «Громадянська позиція» оприлюднив у своєму інтернет–блозі листа від екс–глави секретаріату Президента, якого недавно запідозрили в намірі ввійти в коаліцію та уряд Азарова.

«Маю до вас конкретну, продуману і прагматичну позицію, яка саме зараз здатна закласти основу якісно нового політичного об’єднання… Обурюватися і критикувати змінене виборче законодавство марно, бо відходу назад не буде. Зате нові правила виборчої кампанії створюють і нові можливості всім тверезомислячим і патріотичним людям, які хочуть через свою присутність у владі змінювати на краще життя в Україні», — зазначає Балога.

Він стверджує, що в «ЄЦ» нема проблем із осередками — їх 800. «У «Єдиного центру» є достатній ресурс, щоб під партійним прапором досягти широкого представництва в місцевих органах влади», — стверджує Балога. На його думку, співпраця демократів під час місцевих виборів «стане прообразом майбутньої політичної сили». «ЄЦ» згоден змінити свою програму та статут, доповнити їх пропозиціями потенційних учасників, провести всі необхідні процедури», — повідомляє політик–бізнесмен. На думку Віктора Балоги, партія має будуватися на принципах рівноправного партнерства, в ній немає бути одного лідера, а рішення прийматимуться лише консенсусом.

Анатолій Гриценко стримано відгукнувся на ідею Балоги. Він хоче порадитися із соратниками. «Знаю Балогу і багатьох із його команди протягом кількох років. Маю власне ставлення до них, міг би наводити аргументи «за» чи «проти». Але навмисно не каналізуватиму дискусію у зарані визначене русло — хочу почути думки», — написав Гриценко на своєму сайті.