Коротка відставка Довгого

16.07.2010

Учора Київрада відмовилася розглядати питання про відставку Олеся Довгого. За внесення цього пункту до порядку денного проголосувало лише 19 депутатів. «Я вважаю, що на цьому питання моєї відставки завершено», — радів секретар міськради.

Напередодні в інтерв’ю УНІАН Довгий казав, що нітрохи не боїться за своє крісло. «У мене всі меблі в кабінеті — мої особисті, включно з кріслом. Я за нього не переживаю, я навіть можу його забрати», — віджартувався Олесь і додав, що за процедурою кандидатура секретаря подається київським міським головою і його може бути звільнено за умови згоди або подання тільки міського голови. Попри це, питання про свою відставку Довгий на голосування поставив. Та депутати не виявили бажання навіть внести його на розгляд.

Тим часом оливи у вогонь столичних скандалів підлив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський. Він заявив газеті «Сєгодня», що начальник управління Київради з питань землекористування й містобудування Світлана Макєєва перебуває за кордоном і оголошена в розшук, також у бігах колишній заступник голови КМДА Денис Басс. За даними видання, Світлану Макєєву начебто пов’язують із кримінальною справою, порушеною СБУ за фактом несанкціонованого втручання в електронний кадастр — у ньому хтось намагався «підправити» час надходження документів і отримання узгодження. Правда, сам Денис Басс був щонайменше здивований своїми «бігами»: «Заява Михайла Бродського не відповідає дійсності — виїжджати з країни не збираюсь. Нині обіймаю посаду радника київського міського голови. Щодня ходжу на роботу».

Не підтвердилася й інформація про затримання голови комісії Київради з питань земельних відносин Олексія Євлаха. Вчора він з’явився у сесійній залі. «Стосовно спекуляцій щодо моєї персони, хочу всім заявити, що якихось допитів чи арештів не було», — повідомив присутнім Євлах.