Війни за бюлетені «України»

Війни за бюлетені «України»

Рейдерські схеми, які раніше застосовувалися насамперед для нахабного перерозподілу власності, вчора апробували в боротьбі за найвищу владу. Мішенню став поліграфічний комбінат «Україна» — єдиний, який друкує виборчі бюлетені. По різні боки барикад — команди Януковича і Тимошенко. Якщо депутати від Партії регіонів відстоюють на посаді гендиректора ПК «Україна» Валентина Музику, то чиновники з уряду Тимошенко за підтримки «бойовиків» намагалися всадовити в керівне крісло «свою людину» — Володимира Хомка.

«Регіонали» стверджують, що метою такої незаконної зміни керівництва комбінату є наміри БЮТ тишком надрукувати додаткові 1,5 млн. бюлетенів, які нібито використають у другому турі виборів Президента на користь Леді Ю. Натомість окремі юристи з БЮТ із цікавою рейдерською біографією все спростовують, називають подібні обвинувачення брехнею та дурістю.

В результаті комбінат «Україна» став предметом розгляду на позачерговому засіданні Ради національної безпеки, його взяли під охорону спецслужби.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нова орієнтація Луценка?

Нова орієнтація Луценка?

Сергій Тігіпко, який у першому турі президентських виборів здобув третій показник, планує сформувати свою групу вже в цій Верховній Раді. «Думаю, що через певний час я оголошу такий вільний набір до групи депутатів, які захочуть підтримати партію «Сильна Україна» навіть у нинішньому складі парламенту… Буду відвертим, вони мені сьогодні потрібні, тому що я хочу впливати на процеси в країні. Для цього мені потрібна принаймні якась депутатська група», — сказав Тігіпко в ефірі каналу ТВi.

Третя графа

Третя графа

Як і Арсеній Яценюк та Анатолій Гриценко, Віктор Ющенко в другому турі виборів голосуватиме і проти Тимошенко, і проти Януковича. «Моя «галочка» буде стояти в третій колонці — «не підтримую жодного з кандидатів». Але це моя приватна думка», — заявив чинний Президент у п’ятницю ввечері в ефірі програми «Велика політика» телеканалу «Інтер». При цьому глава держави ще раз закликав співгромадян прийти 7 лютого на дільниці.

Замість скандалу — приємна несподіванка

Замість скандалу — приємна несподіванка

Новий посол Росії вже в Україні. Перестороги щодо можливих провокацій поки не справдилися. Більше того: щойно ступивши на українську землю, Михайло Зурабов здобув симпатії журналістів, звернувшись до них державною мовою. Потім, щоправда, знову перейшов на рідну російську, але згодом повторив виголошену промову знову ж таки українською.

Всі статті рубрики