На татамі — Юда та його совість

На татамі — Юда та його совість

Які вистави варто пропонувати глядачам сьогодні, коли для характеристики того, що відбувається за вікном, найкраще пасує коротке і містке слово «криза»? Визначаючись із відповіддю на це питання, керівники театрів, за логікою, мали б звернути увагу на без­програшний і такий актуальний нині комедійний жанр.

Реформи замість саморозпуску

Реформи замість саморозпуску

П’ятий з’їзд Асоціації українських письменників відбувся в Києві без зайвого галасу.
Кризу, в яку потрапила АУП на дванадцятий рік свого існування, присутні на з’їзді 25 літераторів із різних регіонів України пояснювали багатьма причинами. Не останньою була і несподівана смерть президента АУП Ігоря Римарука, яка взагалі обезголовила організацію.

Енергетично й автентично

Енергетично й автентично

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

По–болгарськи «Кітка» означає «букет». Але жодна з учасниць гурту ні болгарських, ні якихось інших слов’янських коренів не має. «Кітка» — це вісім справжніх американок із дуже красивими голосами й величезною любов’ю до пісенного фольклору країн Східної Європи.

Ні «пір’я», ні голосу

Ні «пір’я», ні голосу

Недаремно перший півфінал «Євробачення–2009» у московському спортивному комплексі «Олімпійський» оформили у стилі російських народних казок із драконами, чарівними квітами і жар–птицею, яка окрилила людей піснею. Зі всіх 18 країн, які виступали 12 травня, за вокальними даними чи креативним шоу важко було виділити бодай кілька. Виступи учасників швидше нагадували якийсь національний відбір у маленькій, «забитій кризою» країні, або вечірку десь «на районі», аніж найпопулярніший у Європі конкурс пісні. Судячи зі списку країн, які виступатимуть у другому півфіналі, можна буде сподіватися кращих виступів 14 травня. І, може, зникне тоді відчуття, що «Євробачення–2009» перетворилося на облізлу жар–птицю, в якої за 54 роки не з’явилося ні пір’я яскравого, ні голосу оригінального.

Олег Скрипка: Для мене Мазепа — постать №1 в Україні

Олег Скрипка: Для мене Мазепа — постать №1 в Україні

Днями у переповненій залі найбільшого в Полтаві Палацу дозвілля «Листопад» відбувся сольний концерт Олега Скрипки. Його виступ був благодійним, тобто гонорару за нього виконавець не отримував. Усі виручені від продажу квитків кошти (понад 40 тисяч гривень), згідно із задумом організаторів обласного осередку «Просвіти», перерахували на спорудження у Полтаві пам’ятника видатному українському гетьману Іванові Мазепі.

Всі статті рубрики