«Самодєлкіни» поза законом

«Самодєлкіни» поза законом

«УМ» уже розповідала про літак, сконструйований в Охтирці, який став приводом для порушення кримінальної справи. В інформації було подано дві точки зору: правоохоронців та представників авіаклубу, де будувалася крилата машина. Зрозуміло, ці точки зору не збігаються. І на думку охтирських опонентів відразу відреагували працівники відділу УБОЗ на транспорті. Вони наполягають: йдеться про несертифіковане виготовлення літака з метою продажу. А буцімто технічна творчість членів авіаклубу — то лише прикриття для планованої оборудки. Тим більше, запитують, для чого в такому разі виготовлялося два літаки?

Суїцид із міліцейським ескортом

Суїцид із міліцейським ескортом

Від села Палагичі до райцентру Тлумач — якихось п’ять кілометрів, проте під час подолання цієї короткої дистанції в салоні міліцейського УАЗика встиг накласти на себе руки 22–річний Дмитро. Прелюдією до резонансної НП стала крадіжка винно–горілчаних виробів та сигарет із магазину–кафе «Наталі» в Палагичах, скоєна в ніч перед Днем захисника Вітчизни, про що вранці 23 лютого сільський голова повідомив у чергову частину райвідділу міліції. Слідчо–оперативна група, котра виїхала на місце події, невдовзі встановила причетність до крадіжки Дмитра, який із товаришами вночі чаркувався в одному з помешкань, а коли закінчилося спиртне, запропонував потайки проникнути в магазин–кафе і поповнити запаси алкоголю.

Гора до свята

Гора до свята

Підйом після зміни гірників на–гора з виробок на кілометровій глибині, звісно, має мало спільного зі сходженням альпіністів на гірські вершини. Тим більше що деякі донецькі шахтарі вже пересвідчилися в цьому на власному досвіді. Приміром, у 2007 році, коли Донецька область відзначала 75–річчя, на найвищу вершину Кавказу Ельбрус піднялися 75 донеччан, серед яких були й місцеві гірники. А минулого року донбасько–гімалайська експедиція, підкоривши Еверест, залишила на «маківці світу» шматки вугілля з чотирьох шахт регіону. Причому «чорне золото» альпіністи видобували власними руками. Та це, виявляється, була тільки своєрідна підготовка до ще цікавішого спільного проекту альпіністів та шахтарів. Адже тепер гірники і спортсмени готуються здійснити сходження на безіменну гірську вершину і на правах першовідкривачів дати їй назву.

Натрапила вода на струм

Натрапила вода на струм

26 лютого центр і частина Луганська залишилися без води. Про це повідомив на сесії міськради представник місцевого відділення ОКП «Компанія «Луганськвода» Павло Акімов. Виявляється, що виконало обіцянку відключити водників за борги ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», а отже, не виключено, до числа «посушливих» досить скоро можуть потрапити й інші райони, причому не тільки обласного центру.

Всі статті рубрики