Суїцид із міліцейським ескортом

27.02.2009

Від села Палагичі до райцентру Тлумач — якихось п’ять кілометрів, проте під час подолання цієї короткої дистанції в салоні міліцейського УАЗика встиг накласти на себе руки 22–річний Дмитро. Прелюдією до резонансної НП стала крадіжка винно–горілчаних виробів та сигарет із магазину–кафе «Наталі» в Палагичах, скоєна в ніч перед Днем захисника Вітчизни, про що вранці 23 лютого сільський голова повідомив у чергову частину райвідділу міліції. Слідчо–оперативна група, котра виїхала на місце події, невдовзі встановила причетність до крадіжки Дмитра, який із товаришами вночі чаркувався в одному з помешкань, а коли закінчилося спиртне, запропонував потайки проникнути в магазин–кафе і поповнити запаси алкоголю. Не отримавши підтримки, молодий чоловік сам пішов «на справу» і невдовзі повернувся з кількома пляшками горілки, вина та сигаретами, що підтвердили згодом і його приятелі. По домівках учасники нічної забави розійшлися під ранок.

Міліціонери, які приїхали за викликом, підняли п’яного Дмитра з ліжка і разом із його товаришем Любомиром допитали у присутності сільського голови, а потім запропонували проїхати у райвідділ для проведення медогляду та документування показів. Дорогою у Тлумач підозрюваний, котрого ізолювали у заґратованому відсіку УАЗика, згідно з офіційною заявою Центру громадських зв’язків прикарпатської міліції, учинив самогубство. Дмитро нібито попросив сигарету, але стражі порядку відповіли, що в машині не курять. Хвилини через три почувся глухий удар у задньому відсіку. Коли водій відкрив дверцята, то побачив непритомного Дмитра із ременем на шиї, один кінець якого був прив’язаний до решітки. Спроби правоохоронців у присутності двох односельців урятувати чоловікові життя були безуспішними.

Судмедекспертиза, проведена за участю адвоката, запрошеного батьками загиблого, підтвердила, що смерть чоловіка настала внаслідок механічної асфіксії, тобто удушення. На тілі покійного не виявлено жодних слідів насилля.

Між іншим, у невеликому селі Палагичі з населенням близько тисячі осіб, як з’ясувала «УМ», торік із зашморгом на шиї покінчили життя самогубством четверо чоловіків віком від 25 до 48 років.