Десятирічка «блакитного вогника»

Десятирічка «блакитного вогника»

До кінця поточного місяця Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» має намір підписати з відкритим акціонерним товариством «Газпром» два довгострокові контракти: на постачання «блакитного палива» в Україну і транзит російського газу через нашу територію. Як повідомив учора на прес–конференції голова правління НАК «Нафтогаз» Олег Дубина, планується, що ці угоди діятимуть до 2019 року. Із російською стороною, як випливає зі слів Дубини, все вже майже погоджено: «Є «болванка» (контрактів), є розуміння всіх моментів».

Міняю пільги на ціни

Міняю пільги на ціни

Учора Прем’єр Юлія Тимошенко зустрілася з власниками найбільших гірничо–металургійних підприємств і домовилися про дії, проти яких рішуче виступали фахівці з макроекономіки. У меморандумі про співпрацю між владою та бізнесом акценти розставили так: уряд бере на себе зниження вартості залізничних перевезень металургійної продукції та за допомогою своїх дипломатичних каналів лобіюватиме ринки збуту в третіх країнах. Натомість сталевари зобов’язуються знижувати ціни свого товару на внутрішньому ринку та й надалі виконувати раніше затверджені інвестиційні програми. Причому між вартістю «квитків на поїзд» для металу та його ціною для українського споживача буде встановлено пряму залежність: наскільки зменшили свої ціни, на таку суму й будете дешевше возити товар.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Замість коаліції — меморандум?

Замість коаліції — меморандум?

Завтра у Верховній Раді почнеться новий пленарний тиждень. Указ Президента про розпуск парламенту призупинений, то ж народні депутати VI скликання ще можуть показати свою спроможність. В умовах, коли в парламенті не працює коаліція, а в політикумі немає можливості запустити маховик дострокових виборів, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк запропонував підписати «мирову» угоду про взаємодію між парламентом, урядом і Президентом.

Всі статті рубрики