НОВИНИ ПЛЮС

11.11.2008

Перші 4,5 млрд. прийшли

Перший транш кредиту «стенд–бай» Міжнародного валютного фонду розміром 4,5 млрд. дол. надійшов на рахунки Національного банку України. Про це вчора повідомив міністр фінансів Віктор Пинзеник. «Сьогодні Україна одержала інструмент управління ситуацією: завдяки підготовці програми і закону, кредиту, перший транш якого є на рахунках НБУ, ми можемо керувати курсом, забезпечити стабільність роботи банківського сектору», — цитує заяву міністра на засіданні уряду агенція «Інтерфакс–Україна».

БЮТ вимагає відставки Семенюк

Фракція Блоку Тимошенко наполягає на звільненні з посади голови Фонду державного майна Валентини Семенюк. Про це заявив лідер фракції Іван Кириленко, виступаючи вчора на погоджувальній раді парламенту. За його словами, це кадрове питання необхідно вирішити зважаючи на те, що у проголосованому ВР антикризовому законі передбачено наповнення бюджету через надходження від приватизації, які має здійснювати нове керівництво ФДМ.

Фірташ купує банк «Надра»

Бізнес–група співвласника «Росукренерго» Дмитра Фірташа — олігарха, наближеного до керівництва Партії регіонів, — здобуває контрольний пакет акцій «проблемного» банку «Надра». «Group DF рада підтвердити, що вона вступила в угоду про покупку контрольного пакета акцій банку «Надра». Очікується, що угода буде завершена протягом кількох тижнів», — повідомили агентству «Інтерфакс–Україна» у компанії Фірташа. Деталі угоди не підлягають розголошенню у зв’язку з конфіденційністю.