«Завтра покаже, хто як працює»

«Завтра покаже, хто як працює»

Позачергові вибори Верховної Ради були призначені «в чіткій відповідності до Конституції». Однак указ Президента, згідно з яким голосування мало пройти 7 грудн­я, «не виконаний Прем’єр–міністром і урядом». Відтак ініційовані БЮТ блокування виборів, відмова їх фінансувати, рейдерські атаки на суди є «деструктивною політикою, яка жодним чином не сприяє стабілізації політичної та економічної ситуації в Україні». На цьому в понеділок увечері після завершення засідання Ради національної безпеки й оборони наголосив Президент Віктор Ющенко, оголосивши, що на основі звернення РНБО підписав указ про відновлення роботи Верховної Ради VI скликання «на декілька днів». Дату виборів глава держави також переніс, призначивши їх на 14 грудня. Учора відповідний указ був офіційно опублікований у «Президентському віснику».

І коли буде той референдум?

І коли буде той референдум?

Учора Конституцій­ний суд повідомив своє рішення щодо проведення всеукраїнського референдуму. Раніше із відповідним поданням до КС звернулося понад півсотні народних депутатів, яких цікавило: чи зобов’язаний Президент України негайно оголосити проведення референдуму за народною ініціативою? Особливо за тих правових підстав, коли Центрвиборчком уже підписав протокол про дотримання умов та наявність підстав щодо призначення референдуму. Це питання не врегульоване у законі «Про всеукраїнський та місцеві референдуми».

«Не винуваті ми, колеги самі в суд прийшли»

«Не винуваті ми, колеги самі в суд прийшли»

Ще минулої п’ятниці Служ­ба безпеки передала до Генпрокуратури матеріали для порушення кримінальної справи у зв’язку з подіями, що відбулися 11 жовтня у Київському апеляційному адміністративному суді. Як повідомили «УМ» у прес–службі СБУ, спецслужба провела перевірку звернення судді Усенка щодо блокування сторонніми особами суддів цього суду в дорадчій кімнаті під час розгляду апеляційної скарги і задокументувала факти такого втручання. На Володимирській, 33 додають, що в діях сторонніх осіб, які перешко­джали суддям виконувати службові обов’язки, містяться ознаки злочину, передбаченого статтею «втручання у діяльність судових органів».

«Мін’юст повинен заборонити БЮТ!»

«Мін’юст повинен заборонити БЮТ!»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулого тижня мені телефонував розлючений мій старий друг і сказав, що «Мін’юст повинен заборонити БЮТ». Я спершу почав про те, що заборонити можна партію, а не блок, бо блок існує для ЦВК, а не для Міністерства юстиції. Тоді він продовжив: БЮТ — ніяка не партія і не блок, а суміш секти з бандитським угрупованням, і тому на нього має обов’язково поширюватися вся суворість українського права. А коли я віджартувався, що то ж «пам’ятник» і «його ніхто не посадить», стріли невдоволення були переведені на конкретних осіб: «І я не знаю, якими... служать там, у тій банді, всі ці... — Мовчан, Яворівський, Терен та іже принацдомкрачені!». Помітьте — не «...демокрачені», а вже навіть «домкрачені». Глибоко симптоматична обмовка. Мені нелегко говорити про мотиви і цілі моїх колег по літературному цеху, але ще важче мовчати.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Безпорядок денний

Безпорядок денний

Верховна Рада VI скликання, схоже, не може працювати в жодних конфігураціях: ані коли в опозиції Партія регіонів, ані коли в меншості «НУНС», і навіть тоді, коли головними протестувальниками виступають БЮТівці. Яким би чином не розкладався пасьянс, ВР цього скликання весь час входить у параліч. Учорашній день — перший у періоді, відведеному для прийняття законів, які б дозволили провести вибори і «підстелити» сіно для української економіки, — закінчився нічим. Через блокування трибуни БЮТівцями довелося закрити засідання.

Всі статті рубрики