«Підпишіться, хто проти зради»

«Підпишіться, хто проти зради»

Тернопільська обласна організація «Єдиного центру» розпочала збір підписів жителів регіону, які не підтримують дії Юлії Тимошенко, спрямовані на об’єднання БЮТ із Партією регіонів. Кілька днів тому тернопільський осередок ЄЦ оприлюднив на прес–конференції свою позицію щодо згаданих подій у політичних «верхах», назвавши поведінку БЮТ антиконституційною, а проголосовані його фракцією у ВР закони — «антидержавницькими і спрямованими на поглиблення політичного конфлікту в державі».

Ситуація планова...

Ситуація планова...

Про те, що експерти побоюються силового варіанту врегулювання політичної кризи в Україні в контексті останніх указів і дій глави держави, повідомляє «Дзеркало тижня». Щоправда, тижневик не уточнює, яких саме експертів із числа «обізнаних людей» у парламенті та уряді лякає силовий сценарій, до якого нібито може вдатися Президент Віктор Ющенко. Натомість «ДЗ» робить висновок, що глава держави «фактично підготував Внутрішні війська до бойової тривоги і призначив закриту нараду в Генштабі за участі вищого командного складу ЗСУ».

Купка оптимізму в країні хаосу

Купка оптимізму в країні хаосу

Сьогодні у французькому курортному містечку Евіан відбудеться саміт Україна—ЄС. На яких позиціях наша країна, затягнута в черговий політичний пат, підходить до саміту, пояснити можна одним словом, з набору непарламентської лексики. Україні, яка кілька років перебуває у перманентній політичній кризі, а віднедавна вскочила ще й у різку кризу, складно буде продемонструвати європейським партнерам монолітну стратегію, а ще складніше — запевнити їх, що «домашні завдання» на шляху до євроінтеграції наступний уряд буде виконувати справно, акуратно і вчасно. Втім пік кризи не означає, що всі зусилля, витрачені МЗС та кількома іншими відомствами на вічній дорозі в Європу, пішли намарно. На Михайлівській площі вірять, що в підсумковій декларації евіанського саміту буде вказано про «європейські перспективи України».

Харків прощається з Кернесом?

Харків прощається з Кернесом?

Наприкінці минулого тижня пройшло засідання Тимчасової слідчої комісії, що за дорученням депутатів Верховної Ради вивчає діяльність керівників харківської міської влади. Озвучена інформація для мера Михайла Добкіна та секретаря Геннадія Кернеса виявилася досить невтішною. ТСК «зробила висновок про необхідність проведення дострокових виборів харківського міського голови та міськради». А голова комісії Олег Ляшко виступив ще й з пропозицією позбавити скандально відомий харківський дует статусу державних чиновників. За його словами, депутати ВР мають усі докази того, що згадані високопосадовці вживали кокаїн. Є в розпорядженні комісії й дані про розкрадання Кернесом—Добкіним через підставні фірми гектарів харківської землі, а також про сумнівні операції з бюджетними коштами, організацію злочинних схем в економічній сфері, перевищення службових повноважень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Між поганим і дуже поганим

Між поганим і дуже поганим

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що не виконуватиме вимоги Президента, які він висунув для поновлення демократичної коаліції. «Заради стабільності в країні я не відмовлюся від цих законів (прийнятих минулого тижня в альянсі з «регіоналами» і комуністами. — Авт.). Якщо буде накладено вето, ми долатимемо це вето. Тому що це потрібно не Президенту, не Прем’єру, це потрібно для того, щоб чітко й зрозуміло розділити повноваження, які передбачені Конституцією», — сказала Тимошенко вчора під час прес–конференції для центральних і регіональних ЗМІ. Якщо ж ці проекти не відповідають Конституції — то нехай Президент звернеться до Конституційного Суду, додала Тимошенко.

Всі статті рубрики