НОВИНИ ПЛЮС

09.09.2008

БЮТ і Грузія

Прем’єр–міністр України Юлія Тимошенко заявила, що займає чітку позицію щодо Грузії. «Ми підтримуємо цілісність Грузії, її суверенітет, абсолютно підтримуємо план врегулювання ЄС щодо конфлікту на території Грузії і будемо робити все, щоб ці шість пунктів були втілені в життя», — сказала Тимошенко на вчорашній прес–конференції, при цьому відмовившись дати оцінку діям Росії. Вона сказала, що відправила у відрядження до Грузії віце–прем’єра Григорія Немирю, «щоб запитати, яка допомога потрібна Грузії, що може ще зробити уряд України, щоб підтримати грузинів».

«Нашоукраїнські» міністри повернуться в уряд

Міністри уряду від блоку «Наша Україна — Народна самооборона» братимуть участь у засіданнях Кабінету Міністрів. «Наші міністри продемонстрували свою політичну позицію, що стосувалася саме того засідання, оскільки вони виконували рішення фракції «НУНС». Надалі наші міністри будуть виконувати свої державні обов’язки в штатному режимі, тому що вони відповідальні люди», — заявив голова фракції «НУНС» В’ячеслав Кириленко.

5 років «5–му»

«5–й канал» відсвяткував 5–ту річницю свого існування. З нагоди свята телеканал відзначив Президента України Віктора Ющенка як лідера нації та визначного світового політичного діяча. Він отримав цю нагороду за активну участь у вирішенні геополітичних питань. Юлія Тимошенко була нагороджена в номінації «За жіночу мужність і неймовірну цілеспрямованість». Загалом нагороди були вручені у 13 номінаціях.

«Ліві» знову говорять про єднання

Соціалістична партія запропонувала Комуністичній партії створити «Лівий блок». «Ми звернулися до КПУ з листом про створення «Лівого блоку». До слова, з такою ініціативою ми виступили і в 1998–му, і в 2002 році. Чекаємо відповіді», — сказав, за повідомленням прес–служби СПУ, секретар політради СПУ Ярослав Мендусь.