Фіксація для престижу

Фіксація для престижу

Петиція з проханням зберегти для педагогів фіксовану 20-відсоткову надбавку до посадового окладу за престижність праці з’явилася нещодавно на офіційному сайті Президента України. Зареєструвала її голова Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Людмила Мокей, яка переконалася в актуальності проблеми на гіркому досвіді освітян регіону, де і без того найнижча середня зарплата в Україні.

Підсудний шансон

Підсудний шансон

У Запоріжжі відбулося перше засідання суду в скандальній справі водія «маршрутки», що викинув на вулицю речі пасажирки, яка насмілилася попросити вимкнути шансон, а потім ще й почала знімати все на телефон. Інцидент стався 24 вересня.

Лелека на Майдані

Лелека на Майдані

Неспішними кроками головною вулицею української столиці можуть ходити не лише іноземні гості, а й справжнісінькі лелеки! Днями на майдані Незалежності серед киян та туристів розгулював птах, який є провісником щастя. За народними легендами, така поява — це завжди добрий знак. Киянка Олеся Макарова у своєму «Фейсбуці» висловила думку про те, що птаха на Майдан привела генетична пам’ять, адже на цій території раніше було болото.

Ходити не переходити

Ходити не переходити

На Хрещатику в Києві 4 жовтня Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприяння Мінмолоді та спорту організовує черговий «Всесвітній день ходьби». Найперше — буде масова ходьба на дистанцію 3 км. А ще будуть концертна програма, фестиваль борщу й різні активності від спортивних федерацій. Кожен учасник подій зможе внести добровільний внесок у розмірі 10 гривень, які підуть на закупівлю шкільного канцелярського приладдя для дітей переселенців та учасників АТО.

Пташка Фенікс і процесуальне сміття

Пташка Фенікс і процесуальне сміття

У Ростові-на-Дону триває суд над полоненою українкою Надією Савченко. Протягом чотирьох днів слухання справи української льотчиці кремлівський режисерський задум щодо ведення засідання не змінюється: біля будинку суду посилені заходи безпеки, а у залі засідання — представники «правосуддя» в черговий раз відхилили клопотання захисту.

Патріотична хімія

Патріотична хімія

«Я тут ще й для того, аби підтримати Україну. Адже підтримка науковців під час кризи в країні є дуже важливою. Я тут народився, і хочу, щоб в українців усе було добре», — прокоментував учора свій візит журналістам Роалд Гоффман, лауреат Нобелівської премії з хімії, єдиний виходець з України, що був удостоєний такого високого визнання.

Спочатку танки і гармати

Спочатку танки і гармати

Сьогодні в Парижі має відбутися зустріч президентів України, Німеччини, Франції та Росії у форматі «Нормандської четвірки». Головним питанням порядку денного, звісно ж, є виконання Мінських угод. Тож не дивно, що російська сторона надіслала офіційному Києву запит про двосторонню зустріч президента РФ із Президентом України.

Всі статті рубрики