Сам не гам...

Сам не гам...

Якщо досі батьки першокласників могли не надто перейматися, що їхня дитина спросонку відмовляється від сніданку, бо знали, що після першого уроку їх обов’язково поведуть в їдальню, то зараз вони постали перед дилемою: або будити маля раніше і таки наполягати на сніданку, або готувати в школу «сидора». Бо після зимових канікул реалізували недавню обіцянку: безкоштовне харчування для молодших школярів скасували.

Нащадки Нестора

Нащадки Нестора

У недалекому майбутньому в Україні з’явиться аналог шедевра і пам’ятки не лише української, а й світової культури — Пересопницького Євангелія, написаний пересічними туристами. Уявити себе каліграфами XVI століття — як називались тоді переписувачі — і спробувати вивести слова давньоукраїнською мовою запропонували відвідувачам у культурно-археологічному центрі «Пересопниця», що на Рівненщині.

«Володар» концтабору

«Володар» концтабору

Господар ферми «Володар» покинув своє господарство разом із замкненими у клітках тваринами ще влітку. «Сільський голова казав, що йому 2 липня розповіли про поні, які гуляли по селу. В цей день він зателефонував власнику, але той не вiдповiв. Більше сільський голова нічого не зробив.

Школи «руского міра»

Школи «руского міра»

Вислiв «потьомкінські села» давно став крилатим, позначаючи обман і окозамилювання — як свідчить історія, князь Григорій Потьомкін, щоб показати Катерині ІІ, які щасливі і заможні українські селяни на землях півдня України, будував по маршруту подорожі цариці бутафорні села, які заселяв спеціально вбраними статистами.

Суд і вибух

Суд і вибух

Схоже, терористи, за якими стоїть передусім російська ФСБ, розпочали справжню війну проти Харкова та його жителів. Цього разу жертвами вибуху, який пролунав у понеділок увечері біля воріт Московського районного суду Харкова, стало чотирнадцять людей, серед яких чотири жінки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Крим прорвався?

Крим прорвався?

Автобусне сполучення між Кримом та Україною повністю відновлено за попередніми маршрутами, що діяли до 29 грудня. Причому як кримськими, так і українськими автоперевізниками Більше того, з’явилися навіть додаткові маршрути, зокрема «Сімферополь—Новоолексіївка». Про це «УМ» повідомили у довідковій службі Сімферопольського центрального автовокзалу.

Не наривайся, москалю!

Не наривайся, москалю!

Отримавши наказ відкривати вогонь у відповідь на обстріли бойовиків, наша артилерія регулярно придушує вогневі точки терористів, тільки-но розпочинається їхня активність. За даними штабу АТО, позаминулої доби бойовики здійснили 102 обстріли на Донбасі з мінометів, гранатометів, артилерії, танків та реактивних систем залпового вогню, а також намагалися проводити локальні наступальні операції.

Всі статті рубрики