Хапай усе!

Хапай усе!

Учора курс валют, точніше — падіння рубля, у сімферопольських обмінниках дещо стабілізувався. Скажімо, якщо позавчора за один американський долар правили 82 російські рублі, то вже вчора — 77. Натомість набрала ваги українська гривня, яку можна було придбати у співвідношенні 1:4.

Діти не винні

Діти не винні

Увечері 16 грудня мешканці села Микуличин Яремчанської міської ради виявили в лісосмузі, яку місцеві називають Копчин, моторошну знахідку. Поміж дерев на притрушеній снігом землі лежали тіла чоловіка і жінки та трьох дітей віком від 2 до 7 років. Усі вони загинули від пострілів у голову.

На тобі, небоже...

На тобі, небоже...

Ще не стерлися з пам’яті пристрасті й жарти, які викликала у киян і гостей міста «модернізована» ялинка-конус, що прикрашала головну площу столиці у 2012 році. З чим її лише не порівнювали! І з дитячою пірамідкою, і з шапкою клоуна, і з перевернутим ріжком морозива. Фотожаби на тему столичної «Йолки-2012» досі блукають глибинами інтернету.

Примус до вини

Примус до вини

Три тижні тому «УМ» писала про спробу оголосити голодування і зустріч із Генеральним прокурором батьків бійців колишньої 51-ї ОМБ, яких три місяці утримували в Запоріжжі в «Уральських казармах». Вояків звинувачували в дезертирстві і змушували «піти з прокуратурою на мирову», визнавши себе винними і погодившись на умовний термін покарання.

Приборкання норовливої

Приборкання норовливої

Оскільки ніхто ні з російських, ні з закордонних журналістів, акредитованих на сьогоднішню прес-конференцію з Володимиром Путіним, так і не зголосився поставити запитання про Надію Савченко, захист української льотчиці свої аргументи оприлюднив учора на прес-конференції в російській столиці. Адвокати знову спростували обвинувачення, висунуті Надії, у її причетності до смерті російських журналістів.

Доки Крим не звільнимо

Доки Крим не звільнимо

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в так званому «нормандському форматі» з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним. Глави держав обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання мінських домовленостей.

І холодно, і голодно

І холодно, і голодно

Попри гучні заяви про «гуманітарні конвої» як з боку Росії, так і з боку фонду Ріната Ахметова, про що неодноразово писала «УМ», Донбас опинився на межі гуманітарної катастрофи. Як розповідають волонтери, які залишилися на окупованій території, більшість продовольства із цих вантажів (а у фурах на Донбас потрапляють не лише амуніція, зброя та горілка, а й харчі) опиняються або в бойовиків, або реалізовуються через магазини.

Всі статті рубрики