Семеро сміливих

Семеро сміливих

У Бечевому, що на території Поповської сільської ради Новосанжарського району, почуваєшся, як на острові, по якому пройшовся буревій часу: то тут, то там виглядають із заростей будівлі-руїни.

«Коли мене вперше обрали сільським головою, у Бечевому було близько 30 жителів. А потім хто виїхав, хто помер...

Світло науки і знання

Світло науки і знання

Для багатьох батьків вступ дитини до вишу — це велика радість і великі клопоти. Як моральні, так і матеріальні. Та й після вступу студентам часто доводиться розраховувати значним чином на підтримку батьків. А що робити, якщо ворожа куля раптом забирає батька, перетворюючи найріднішу людину на офіційний евфемізм «200-й»?

Потрапили пiд КамАЗ

Потрапили пiд КамАЗ

Якби господар родини знав, чим може обернутися поїздка додому з весілля, нізащо не дозволив би знайомому у той фатальний вечір сісти за кермо. Й інших відмовив би. Однак вони не пристали на вмовляння родичів переночувати у сусідів, і всі шестеро вмостилися в машину. Залишилася лише старша донька, яка відмовилася їхати. Це і врятувало їй життя.

Вибрики агента національної небезпеки

Вибрики агента національної небезпеки

Відомого українського телеведучого і актора студії «Квартал 95» Володимира Зеленського можуть у Росії оголосити персоною нон-грата. З таким проханням до Міністерства культури РФ звернувся голова російського молодіжного руху «Справедливая сила» Ілля Свиридов. Також він вимагає не допустити до прокату фільм «8 нових побачень», де Зеленський зіграв головну роль.

Доживемо до понеділка

Доживемо до понеділка

Перемир’я та Мінські домовленості, однією з умов яких був обмін полоненими у форматі «усіх на всіх», так і не принесли бажаного результату. За даними Центру звільнення полонених, у неволі у бойовиків нині залишається більше 400 бійців. Минулого тижня вдалося звільнити 7 військовослужбовців і чотирьох волонтерів, а в суботу зі Сніжного — ще 25.

Віроломство окупантів

Віроломство окупантів

На Донбасі знову гинуть люди. Минулих вихідних бойовики не припиняли артобстріли позицій сил АТО та житлових кварталів із мирними мешканцями. Так, майже безперервно тривали обстріли низки населених пунктів на Луганщині. Минулої суботи в зоні АТО загинули шестеро українських бійців, у неділю — ще троє.

«Янгол війни» без реанiмобіля

«Янгол війни» без реанiмобіля

У суботу соціальні мережі вибухнули повідомленнями: «Допоможіть «Янголу війни», «Волонтера Армена Нікогосяна затримала міліція», «Армена забрали у відділок», «Терміново потрібна допомога! У Армена викрали машину, а його забрали в міліцію». Як з’ясувалося, постраждав не стільки відомий лікар-волонтер Армен Нікогосян, якого охрестили «Янголом війни», скільки його реанімобіль.

Усім смертям на зло

Усім смертям на зло

Коли 30-річний десантник 79-ї бригади Сергій Масян під час боїв у зоні антитерористичної операції отримав 75% опіків тіла, лікарі і найменшого оптимізму щодо стану його здоров’я висловлювати не наважувалися. Адже з такими масштабними враженнями шкірних покривів люди зазвичай не виживають.

Всі статті рубрики